FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 27. veljače

ZAGREB, 26. veljače 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja - Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 27. veljače:

ZAGREB - Sjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskoga sabora. Na dnevnom redu je rasprava o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (10 sati, Hrvatski sabor, dvorana "Ivan Mažuranić", Trg sv. Marka 7).

SPLIT - Znanstveno-stručni skup "Hrvatska ratna mornarica – Jučer. Danas. Sutra." na kojem će u kontekstu izrade novog dugoročnog plana razvoja Oružanih snaga RH biti govora o razvoju i modernizaciji HRM-a, sigurnosnom okružju RH, obrambenoj politici i dugoročnim ciljevima obrambenog planiranja, potrebnim sposobnostima za mornarička djelovanja i sl. Na stručnom skupu sudjelovat će ministar obrane Ante Kotromanović, načelnik Glavnog stožera OS RH, general pukovnik Drago Lovrić, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, komodor Robert Hranj, a izlagat će između ostalih i Vlatko Cvrtila, Serđo Kos, Davorin Rudolf i drugi (otvoreni dio skupa je od 9 do 10 sati, a predstavnici medija trebaju doći u Dom OS RH u Splitu, Poljudsko šetalište bb, do 8,45 sati a dolazak najaviti e-mail infor@morh.hr).

ZAGREB - Na prezentaciji Zakona o zaštiti prirode na kojoj će ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović predstaviti najznačajnije odredbe novog zakona i odgovarati na pitanja (13 sati, predviđeno trajanje prezentacije je 45 minuta; Vlada, Trg sv. Marka 2)

ZAGREB - Na konferenciji za novinare bit će predstavljena zdravstvena konferencija koja će se baviti mogućnostima hrvatskoga zdravsta da i zarađuje; pitanjem je li hrvatsko zdravstvo spremno za kvalitetan ulazak u EU, kako pokrenuti investicije u turizmu zdravog života i dr. Zdravstvena konferencija se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića i u partnerstvu s Hrvatskom udrugom poslodavaca te u suradnji sa Američkom gospodarskom komorom i Infoarenom. u njenom okviru ovoga tjedna će se održati dva stručna skupa: Međunarodna konferencija ''Investing for a healthy future'' koju zajednički priređuju "Health Finance&Investment Forum" (HFIF) i Nacionalni forum te treći Nacionalni forum pod nazivom ''Health inWest'' (11 sati, hotel Esplanade, Mihanovićeva 1)

ZAGREB - Predstavljanje EU projekta "Europska mreža gradova za povoljnije poduzetničko okruženje (European cities network for business friendly environment)" za koji je Zagreb kao koordinator dobio bespovratna sredstva od Europske komisije u okviru programa Europa za građane. U uvodnom dijelu prisutne će pozdraviti gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i zamjenik gradonačelnice Varšave Michal Olszewski, a projekt će predstaviti pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco, predstavnici Službe za europske integracije i fondove i savjetnica Ureda za strukturne projekte i strategiju Grada Kielce Natalia Luba – Chudzik. Konzorcij Projekta čini sedam europskih gradova koji će kroz projekt razmijeniti najbolju praksu i iskustva u mjerama poticanja samozapošljavanja i poduzetništva kao generatora gospodarskog razvoja i stvoriti platformu za daljnju suradnju umreženih gradova u korištenju fondova Europske komisije (12 sati, Gradska uprava, Trg Stjepana Radića 1, dvorana 372).

KOPRIVNICA - Na konferenciji za novinare Hrvatskih laburista - stranke rada o minimalnim plaćama, porezu na nekretnine i Zakonu o strateškim investicijama govorit će predsjednik stranke Dragutin Lesar i kandidat za gradonačelnika Koprivnice Darko Tetec (12 sati, Hotel Podravina, Hrvatske državnosti 9).

ZAGREB - Osječkom poduzetniku Dragi Tadiću, nakon devetomjesečnog suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu, izreći će se nepravomoćna presuda u slučaju navodnog pokušaja podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda s namjerom da se izmjeni osuđujuća presuda Branimiru Glavašu. Sudac Zdravko Majerović, koji je od svibnja prošle godine tijekom suđenja saslušao 20-ak svjedoka, prvostupanjsku će presudu izreći u 14 sati (Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Sjednica Programskoga vijeća HRT-a. Na dnevnom redu je među ostalim Izvješće o provedbi odluka i zaključaka 3. sjednice Programskoga vijeća HRT-a, Dramski program HTV i HRA, osiguravanje javnosti rada Programskog vijeća, te aktualne teme - praćenje ispunjavanja obveza HRT-a definiranih ugovorom i zakonom, kao i Izvješće Povjerenika o pritužbama i prijedlozima korisnika usluga HRT-a (13,30 sati, HRT dom, Prisavlje 3, soba 107, objekt B-30, I kat)

ZAGREB - Predstavljanje knjige Georgea Mateljana "Mršavljenje bez dijete - Zdravo mršavljenje s najzdravijim namirnicama svijeta" u organizaciji Udruge Zdravi grad iz Splita i Škole narodnog zdravlja "Andrija Štampar" Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Sanja Musić Milanović i Jasna Pucarin Cvetković, stručnjakinje iz područja prehrane sa Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar, Željko Petrović iz Centra izvrsnosti George Mateljan u Splitu i direktorica nakladničke kuće Planetopija Marina Kralj Vidačak (11 sati, Škola narodnog zdravlja "Andrija Štampar", Rockefellerova 4).

ZAGREB - Međunarodni sajama kozmetike, pribora i opreme za salone Dani ljepote, koji se održava od 1. do 3. ožujka, bit će predstavljen na konferenciji za novinare (11 sati, dvorana Klub izlagača, JU/I kat Zagrebačkog velesajma, Av. Dubrovnik 15)

ZAGREB - Predstavljanje IV. knjige iz biblioteke Zagrebačkih književnih razgovora Slobodana Novaka "Izvanbrodski dnevnik" (Zagreb, 2012., Društvo hrvatskih književnika). Sudjelovat će urednik Nikola Đuretić, Akademik Ante Stamać, književni kritičar Davor Velnić i voditeljica tribine DHK Lada Žigo (12 sati, Društvo hrvatskih književnika, Trg bana Jelačića 7).

ZAGREB - Novine i popratni sadržaji INmusic festivala te partnerstvo s Ožujskim pivom, generalnim pokroviteljem festivala, bit će predstavljeni na konferenciji za novinare. Govorit će direktor INmusic festivala Zoran Marić i marketing manager za domaće brandove Zagrebačke pivovare Darko Ivančević. Glumac Vilim Matula će predstaviti novi popratni sadržaj festivala (12 sati, Vintage Industrial Bar, Savska cesta 160)

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

popodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙