FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za ponedjeljak, 25. veljače

ZAGREB, 25. veljače 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 25. veljače koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će izaslanstvo Udruge "Hrabro dijete" (13 sati, Ured predsjednika RH).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko nazočit će predstavljanju knjige "Svjedoci u kaznenom postupku - ispitivanje svjedoka kao dokazna radnja" dr.sc. Marina Mrčele, suca Vrhovnoga suda RH (13 sati, Vijećnica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko i potpredsjednik Europskog parlamenta Gianni Pittella dat će izjave za medije neposredno prije početka dvodnevnog seminara o temi "Postupci donošenja odluka u Europskoj uniji" u organizaciji Europskog parlamenta (u 13,55 sati ispred Baščanske ploče, Hrvatski sabor). Predsjednik Sabora održat će uvodno izlaganje na seminaru na kojemu će sudjelovati tri potpredsjednika Europskog parlamenta Pittella, Laszlo Surjan i Rainer Wieland.

SPLIT - Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u Splitu će održati sastanak s predstavnicima sindikata i članovima uprave Brodosplita. Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o posebnom načinu raspolaganja dionicama Brodosplita, nakon što je kupoprodajni ugovor za splitski škver u srijedu potvrdila i Europska komisija. Time se dovršava proces privatizacije tog splitskog brodogradilišta, a potpisivanje ugovora s kupcem, samoborskim DIV-om, najavljeno je za 28. veljače u Banskim dvorima (15,30 do 16,30 sati sastanak, izjave za medije predviđene su nakon sastanka u 16,30 sati u prostorijama brodogradilišta Brodosplit).

SPLIT - Splitske organizacije Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP), Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata (HNS) i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) potpisat će koalicijski sporazum za lokalne izbore. Sporazum će na konferenciji za novinare potpisati predsjednici gradskih organizacija SDP-a Marin Jurjević, HNS-a Goran Kovačević i HSU-a Stanislav Čudina i predstaviti zajedničkog kandidata za gradonačelnika Splita Ivo Baldasara. Na konferenciji se očekuju i potpredsjednik SDP-a i ministar Gordan Maras i članovi predsjedništva stranke, potpredsjednik Vlade Branko Grčić i ministar Arsen Bauk, potpredsjednik HNS-a i ministar Ivan Vrdoljak te predsjednik HSU-a Silvano Hrelja (9 sati, Plavi salon hotela Park).

ZAGREB - "Televizija 21. stoljeća" naziv je panela koji će se održati u sklopu VERN' Foruma. Na panelu će sudjelovati medijski stručnjaci i čelni ljudi najznačajnijih televizijskih medija u Hrvatskoj, među kojima i glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman, predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska Johaness Züll i predsjednik Uprave Nove TV Dražen Mavrić (16 sati, Veleučilište VERN').

ZAGREB - Svjedočenjem dvojice bivših HDZ-ovih ministara obrane te vanjskih poslova i europskih integracija Branka Vukelića i Gordana Jandrokovića na zagrebačkom Županijskom sudu nastavit će se suđenje u slučaju Fimi medija, u kojemu se bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera i ostale tereti za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki te punjenje "crnog fonda" HDZ-a. Na posljednjem ročištu potpredsjednik HDZ-a i bivši ministar Božidar Kalmeta izjavio je da Predsjedništvo stranke u Sanaderovo vrijeme nije raspravljalo o financijskom poslovanju te da u tom pogledu nije u potpunosti obavljalo svoju dužnost, ali da se tome nitko nije protivio (9,30 sati, Županijski sud).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙