FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ina: ne razmatramo izdvajanje ni jedne temeljne djelatnosti pa ni maloprodaje

ZAGREB, 22. veljače 2013. (Hina) - Ina ne razmatra izdvajanje niti jedne od svojih temeljnih djelatnosti pa tako ni maloprodaje, priopćeno je danas iz Ine.

"Razmatraju se isključivo moguća unapređenja operativnog modela maloprodaje, no odluka po ovom pitanju nije donesena", navodi se u priopćenju kojim su iz Ine reagirali na izjave predstavnika sindikata u medijima.

Iz Ine pritom ističu kako se unapređenje operativnog modela odnosi na aktivnosti kojima bi se poboljšala učinkovitost djelatnosti trgovine na malo unutar Ine.

"Suprotno netočnim interpretacijama, prethodna suglasnost Nadzornog odbora za donošenje ovakvih odluka operativne naravi nije propisana Statutom niti pozitivnim propisima RH. Prethodna suglasnost Nadzornog odbora potrebna je za donošenje samo onih odluka Uprave koje su taksativno propisane Statutom Ine, a koji su kao temeljni dokument usvojili dioničari na glavnoj skupštini društva", navodi se u priopćenju.

Iz Ine također ističu kako je kompanija u proteklom razdoblju započela vrlo značajan investicijski projekt modernizacije maloprodajne mreže vrijedan nekoliko stotina milijuna kuna, a čime omogućuju da njihove postaje budu još konkurentnije u svojoj usluzi i proizvodima. No, s druge strane trebamo postići konkurentnost i u troškovnoj strukturi poslovanja kako bismo ga učinili održivim i u idućim godinama, te tako omogućili daljnji razvoj i ulaganja te očuvali radna mjesta, zaključuje se u priopćenju Ininog sektora korporativnih komunikacija.

Predsjednica sindikata Inaš Maja Rilović jučer je na konferenciji za novinare Hrvatske udruge sindikata kazala da bi najavljene promjene Zakona o privatizaciji Ine omogućile izdvajanje djelatnosti maloprodaje iz Ine uz prebacivanje više od dvije tisuće radnika u novu tvrtku u vlasništvu Ine.

Inini sindikati tome su se usprotivili još ranije, sredinom siječnja kada su sva tri sindikata Ine - Sindikat radnika Ine i društava Ine - Inaš, Sindikat naftnog gospodarstva - Sing i Sindikat radnika u djelatnostima energetike, kemije i nemetala Hrvatske (Sindikat EKN-a Hrvatske), objavila kako im nije prihvatljiv predloženi novi operativni model upravljanja benzinskim postajama, o kojem se razgovaralo na sastanku koji je s predstavnicima poslodavaca održan 8. siječnja.

"Sindikati ne prihvaćaju nastavak razgovora o novom operativnom modelu, a koji podrazumijeva prelazak radnika na rad u novo društvo Ina grupe uz smanjenje materijalnih prava i sporazumi prestanak ugovora o radu s Ina, d.d.", naveli su tada sindikati koji su izrazili i spremnost na daljnje razgovore oko drugih načina unapređenja poslovanja maloprodaje koji imaju za cilj povećanje konkuretnosti, ali koji isključuju smanjenje materijalnih prava i ugrožavanje radno-pravnog statusta radnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙