FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote 23. do ponedjeljka 25. veljače

ZAGREB, 22. veljače 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta u razdoblju od subote, 23. veljače do ponedjeljka, 25. veljače.

SUBOTA, 23. veljače

_________________

VATIKAN - Papa Benedikt XVI. sastaje se s talijanskim predsjednikom Giorgiom Napolitanom.

NEDJELJA, 24. veljače

____________________

ITALIJA - Više od 47 milijuna talijanskih birača pozvano je na parlamentarne, a među njima 13 milijuna na pokrajinske izbore. Zadnje ankete predviđaju pobjedu lijevog centra Piera Luigija Bersanija s 34 posto glasova. Slijedi ga koalicija desnice na čelu sa Silvijom Berlusconijem s oko 30 posto. Beppe Grillo i njegov M5S trebali bi prema anketama dobiti oko 17 posto, a koalicija centra okupljena oko Marija Montija negdje između 10 i 12 posto

CIPAR - Drugi krug predsjedničkih izbora u kojem se sučeljavaju kandidat desnice Nicos Anastasiadis, koji je u prvom krugu osvojio 51,1 posto glasova, i kandidat Komunističke partije (AKEL) Stavros Malas sa 27,3 posto glasova u prvom krugu.

VATIKAN - Papa Benedikt XVI. održat će posljednji angelus sa svog prozora prije nego se povuče s položaja poglavara Rimokatoličke crkve.

PONEDJELJAK, 25. veljače

________________________

ANKARA - Njemačka kancelarka Angela Merkel stiže u posjet Turskoj.

LONDON - Američki državni tajnik John Kerry sastaje se s britanskim ministrom vanjskih poslova Williamom Hagueom na svom prvom inozemnom pojetu od stupanja na novu dužnost.

MOSKVA - Sirijski ministar vanjskih poslova Walid al-Moualem sastaje se s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergelom Lavrovom.

NEW DELHI - Human Rights Watch (HRW) objavit će izvješće o "Seksualnom nasilju snaga sigurnosti Šri Lanke prema Tamilima". HRW optužuje snage sigurnosti Šri Lanke za teška i okrutna mučenja, uključujući i silovanja i druga seksualna zlostavljanja.

NEW DELHI - Nastavlja se suđenje petorici muškaraca za grupno silovanje s 13 točaka optužnice, uključujući i ubojstvo, za što je predviđena i smrtna kazna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙