FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Učenice varaždinske I. gimnazije pobijedile na natječaju "Ideja godine"

VARAŽDIN , 22. veljače 2013. (Hina) - Učenice varaždinske Prve Gimnazije pobijedile su na natječaju "Ideja godine – novim tehnologijama do poslovnog uspjeha" portala Srednja.hr.

Dora Dubravec, Mirna Lazar i Eva Perković, članice tima "Croatian Beaches", osmislile su aplikaciju za smartphone koja bi pronalazila plaže na Jadranu. Tim je povodom učenice pobjedničkog tima, mentoricu i ravnateljicu Prve gimnazije Janju Banić danas u varaždinskoj Gradskoj vijećnici primio gradonačelnik Goran Habuš koji je istaknuo da je njihov uspjeh dokaz pravilne usmjerenosti gradske vlasti na ulaganja u obrazovanje i potvrda kvalitete rada u školi.

Varaždinske gimnazijalke osvojile su prvo mjesto na završnom natjecanju u Zagrebu koji je okupio 12 najboljih timova iz Zagreba, Vrbovca, Varaždina, Oroslavja, Vukovara, Osijeka, Opatije, Pule i Rijeke.

Pobjednice su osvojile studijsko putovanje u Njemačku te savjetovanje o daljnjem poslovnom razvoju svog projekta. Uz tim s najboljom idejom, među 12 finalista bila su još dva tima iz varaždinske Prve gimnazije, iz istog razreda. Na natjecanje "Ideja godine" prijavljeno je ukupno četrdesetak projekata iz cijele Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙