FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 21. veljače 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Na 24 prodajna mjesta Tisak Medie diljem Hrvatske, od kojih je šest u Zagrebu, te na web stranici Hrvatskog nogometnog saveza (www.hns-cff.hr) do 16 sati su prodane sve ulaznica za kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko nogometnog prvenstvo između Hrvatske i Srbije koja će se igrati 22. ožujka u 18 sati na stadionu u Maksimiru. "Zahvaljujemo navijačima na iskazanom izuzetno velikom interesu za ovu utakmicu. Iskreno nam je žao svih navijača koji nisu uspjeli kupiti željene ulaznice. Ali zahtjevi i želje za ulaznicama koje su višestruko premašivali kapacitet stadiona jednostavno se nisu mogle zadovoljiti i samo su najsretniji i najuporniji uspjeli kupiti ulaznicu. Sve koji su uspjeli doći do ulaznice pozivamo da dođu na Maksimir i svesrdno bodre naše reprezentativce uz sportski respekt prema protivniku, a onima koji nisu bili te sreće pozivamo u fan zone gdje će se organizirati zajedničko gledanje susreta na velikom platnu. Jedna velika fan zona organizirat će se i u krugu stadiona Maksimir," poručili su iz HNS-a.

Za utakmicu je tiskano 35.000 ulaznica po istim cijenama po kojima su bile prodavane i za ostale kvalifikacijske susrete u našoj skupini: tribina zapad dolje 250 kuna, tribina zapad gore i tribina istok po 120 kuna, tribina sjever dolje 70 kuna, tribina sjever gore 50 kuna i tribina jug 60 kuna.

Jedna osoba mogla je kupiti najviše četiri ulaznice, a prilikom kupnje trebala je predočiti osobni identifikacijski dokument koji je izdan u Hrvatskoj, jer navijači Srbije nisi mogli kupiti karte, baš kao što, sukladno dogovoru dva saveza, ni navijači Hrvatske neće moći kupiti ulaznice za utakmicu Srbija - Hrvatska, koja će se 6. rujna igrati na Marakani.

Naravno, da u prodaju nisu puštene sve ulaznice jer su, po najavama iz HNS-a, određeni kontigent trebali sačuvati za organizirane navijačke skupine, bivše i sadašnje reprezentativce, županijske nogometne saveze, klubove, poslovne partnere te goste iz Srbije za koje je u VIP ložama "rezervirano" 150 mjesta o čijoj će popuni odlučiti delegacija Nogometnog saveza Srbije.

Klub navijača "uvijek vjerni" dobio je 3.500 karata, dok su sve ostale navijačke skupine u Hrvatskoj dobile 1.500 ulaznica.

Po procjenama u slobodnu prodaju, na 24 mjesta u Hrvatskoj i putem interneta, pušteno je nešto više od 23.000 ulaznica, a redovi navijača pred prodajnim mjestima počeli su se formirati kasno sinoć, dok su se samo rijetki sretnici uspjeli probiti do zagušene službene stranice HNS-a. Od ranog jutra stranicu HNS-a i portala za kupovinu ulaznica navijači su opsjedali tisućama zahtjeva, te im je pristup bio otežan. Iz HNS-a su se na službenoj stranici ispričali svima koji su doživjeli probleme kupujući karte on-line za kvalifikacijsku utakmicu protiv Srbije.

"Činjenica je da za ovaj susret vlada ogroman interes ljudi koji višestruko premašuje kapacitet stadiona u Maksimiru. Unatoč nekim tvrdnjama, serveri nisu pali, ali su radili otežano zbog velike navale. To je potvrdio i HNS-ov povjerenik za karte Nikša Martinac.

ZAGREB

I druga žalba rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb, a koja se tiče materijalne povrede pravila na utakmici 8. kola Lige prvaka između Croatia osiguranje Zagreba i Dinama iz Minska, odbijena je pri Drugostupanjskoj komisiji (Court of Appeal) Europskog rukometnog saveza (EHF).

Nakon što je Europska rukometna federacija (EHF) odbila prvu žalbu Zagreb Croatia osiguranja na utakmicu s Dinamom iz Minska, vodstvo hrvatskog prvaka uložilo je žalbu na odluku krovne rukometne organizacije zatraživši ponavljanje utakmice ili pobjedu od 10:0 sukladno pravilima natjecanja.

Zagreb CO inzistira na kaznama jer je isključeni igrač gostujuće momčadi sudjelovao u napadu i time napravio materijalnu povredu pravila, no i drugostupanjska komisija EHF-a nije uslišila njihov zahtjev.U obrazloženju presude navodi se da se odluke i akcije koje za vrijeme utakmice donesu suci, uključujući i one odluke koje su donesene na preporuku delegata utakmice, konačne su i kao takve ne mogu se kasnije mijenjati. Odluke sudaca, bile iste ispravne ili pogrešne, ne mogu se dovoditi u pitanje u slučajevima kada su donesene prema naputku delegata utakmice, a EHF-ov delegat sucima je na utakmici u Zagrebu ponudio pogrešan prijedlog u ovom slučaju, ali prijedlog koji se zasnivao na činjeničnim elementima kako ih je u tom momentu vidio delegat Ferry van der Helm. Rukometni klub Croatia osiguranje Zagreb u roku od 21 dana može se žaliti na ovu odluku, a ukoliko to učini slučaj će se naći pred Trećestupanjskom komisijom (Court of Arbitration). Iz redova hrvatskog prvaka su ustrajni u prinošenju nove žalbe.

"U interesu zaštite sporta i digniteta rukometne igre ustrajni smo u ovoj pravnoj borbi i stoga ćemo svakako uložiti žalbu na ovu odluku EHF-a" – poručio je generalni menadžer kluba Ante Ančić.

"Premda je žalba odbijena mislim da smo napravili korak naprijed. EHF-ova Drugostupanjska komisija (Court of Appeal) ovom je presudom ipak priznala kako se radi o iznimnom slučaju za kakve je propisana mogućnost poništavanja utakmice, odnosno promjene sudačkih odluka. Njihovo je uvjerenje kako ovaj incident nije utjecao na konačni rezultat i stoga je naša žalba odbijena. Na ovu odluku svakako ćemo uložiti žalbu i pravdu pokušati dobiti pri Arbitražnom sudu", kazao je odvjetnik rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb i član Stegovnog povjerenstva kluba Alan-Stjepko Sorić.

SPLIT

Na današnjoj svečanosti Splitskog saveza sportova za najbolje splitske sportaše u 2012. godini proglašeni su taekwondašica Lucija Zaninović i jedriličar Tonči Stipanović.

Lucija Zaninović je lani osvojila brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, te titulu europske prvakinje na na Europskom taekwondo prvenstvu u Engleskoj, a ovo joj je prvi puta da je proglašena najboljom sportašicom Splita.

"Ovo priznanje mi je time draže i veće kad znamo kakvu lepezu vrhunskih sportašica ima Split“, rekla je Zaninović.

Tonči Stipanović je na Svjetskom jedriličarskom prvenstvu u njemačkom gradu Boltenhagenu u svibnju 2012. godine osvojio srebrnu medalju, a na Olimpijskim igrama u Londonu četvrto mjesto."I lani sam bio najbolji sportaš Splita, a to je znak da trener i ja dobro radimo. Tako ćemo nastaviti i ubuduće,a već smo započeli pripreme za Olimpijske igre i Riju 2016. godine“, istaknuo je Stipanović.Za najbolje sportske trenere u Splitu u 2012. godini proglašeni su treneri laureata - Toni Tomas iz taekwondoa i Jozo Jakelić iz jedrenja, dok je za najbolju momčad u Splitu proglašen Ragbi klub Nada.Predsjednik Splitskog saveza sportova Igor Boraska je istaknuo kako su posljednjih 40 godina sportaši iz Splita neprekidno osvajali medalje na svim ljetnim Olimpijskim igrama. "Posljednji puta splitski sportaši nisu osvojili medalju na Olimpijadi u Muenchenu 1972. godine“, podsjetio je Boraska.

MOSKVA

Prošlogodišnji pobjednik Europske lige španjolski Atletico Madrid oprostio se od obrane naslova već u 16-ini finala najmasovnijeg europskog kupa. Atletico je u uzvratnom dvoboju 16-ine finala u Moskvi pobijedio Rubin Kazan 1:0, međutim ruski sastav ide dalje jer je u prvom susretu u Madridu slavio 2:0. Pogodak odluke u susretu igranom pred svega 5.000 gledatelja na stadionu Lužniki postigao je Radamel Falcao u 84. minuti. Bio je to njegov 30. pogodak u Kupu Uefa i Europskoj ligi i samo je Šveđanin Henrik Larsson bolji s jednim golom više. Atletico je posljednjih pet minuta igrao s igračem više nako što je isključen Cesar Navas, no Španjolci nisu uspjeli zabiti još jedan pogodak i izboriti barem produžetak.Rubin će u osmini finala igrati protiv pobjednika susreta Levante - Olympiakos. Španjolski sastav je u prvom susretu slavio 3:0.

MILANO

Talijanska policija je u milanskoj zrakoplovnoj luci Malpensa privela slovenskog državljanina Admira Suljića kojeg Interpol povezuje sa singapurskom kriminalnom skupinom koja je namještala rezultate nogometnih utakmica.Slovenac je optužen za zločinačko udruživanje i sportske prevare, a postupak će biti vođen u Cremoni. Protiv Suljića je u prosincu 2012. podignuta optužnica i izdata međunarodna tjeralica, ali on nije mogao biti priveden jer Italija sa Singapurom nema sporazuma o ekstradiciji. Priveden je nakon što je doputovao iz Singapura i to na dojavu kako se u zrakoplovu nalazi osoba koja surađuje s Danom Tanom, glavnim operativcem namještanja većine utakmica u Europi. Prema navodima policija Suljić se dobrovoljno predao.

"Vrlo je važno da cijeli svijet vjeruje kako predstavnici zakona mogu pobijediti kriminalnu organizaciju i da tan i njegovi suradnici nisu nedodirljivi," kazao je glavni tajnik Interpola Ronald Noble.Prije nekoliko tjedana Europol je objavio kako je pokrenuta istraga u vezi sa namještanjem oko 700 utakmica širom svijeta, od čega oko 380 u Europi. Glavni osumnjičenik za namještanje utakmica je Tan Set Eng, porijeklom Kinez, u svijetu poznatiji kao Dan Tan.

JOHANNESBURG

Južnoafrička policija smijenila je glavnog istražitelja Hiltona Botha u slučaju protiv paraolimpijca Oscara Pistoriusa nakon što je otkriveno kako je i on suočen s optužbom za pokušaj ubojstvo nakon što je 2009. pucao na minibus u kojem je bilo sedam osoba.Policija je umjesto Botha novim istražiteljem imenovala Vineshkumara Moonooja. "Svjesni smo značaja i ozbiljnosti ovog slučaja i zbog toga smo promijenili glavnog istražitelja. Umjesto Botha istragu smo povjerili jednom od naših najboljih policajaca," poručili su iz policije.Botha i još dvojica policajaca navodno su 2009. pokušali zaustaviti minibus taxi sa sedam osoba otvorivši na njega vatru. Trojica policajaca uhićena su 2011., ali su tada optužnice protiv njih odbačene. Iako nije poznato kada se točno dogodio incident neki mediji pišu da je to bilo 2009. i da su policajci bili u alkoholiziranom stanju. Optužbe su bile privremeno povučene, ali su vraćene u srijedu.

"Optužbe na moj račun su povučene i nije mi jasno zašto je slučaj ponovo otvoren. Imam osjećaj kako je to samo zbog slučaja Pistorius," kazao je Botha.

BERLIN

Njemački prvoligaš Schalke razmatra opciju ulaganja žalbe UEFA-i na utakmicu Lige prvaka s Galatasarayjem (1:1) odigranoj u srijedu zbog nastupa Didiera Drogbe za turski sastav. Bjelokošćanin je igrao za Galatasaray, a Nijemci nisu sigurni da je Drogbina licenca bila valjana za nastup u Ligi prvaka. Drogba je u siječnju pristupio klubu iz Istanbula nakon kratkotrajne epizode u kineskom klubu Šangaj Shenhua, koji Drogbu i dalje smatra svojim igračem, bez obzira što mu nisu isplatili novce iz ugovora. Kinezi su uložili žalbu FIFA-i zbog njegova prijelaza u Galatasaray, a u Schalkeu zbog toga još razmišljaju hoće li UEFI uputiti službenu žalbu na njegov nastup.

Ukoliko dođe do žalbe, Nijemci će u njoj svakako tražiti da se utakmica registrira rezultatom 3:0 za Schalke.

MUENCHEN

Pokrajinska vlada Bavarske, gradske vlasti Muenchena i klub Bayern podnijeli su danas UEFA-i službenu kandidaturu za organizaciju dvoboja Europskog nogometnog prvenstva 2020. godine.Utakmice EURA igrale bi se na minhenskoj Areni, kapaciteta 60.000 mjesta, na kojoj svoje dvoboje igraju Bayern i drugoligaša Muenchen 1860. Na tom stadionu se igralo SP 2006. i prošlogodišnje finale Lige prvaka. EURO 2020 bit će potpuno drugačiji od ostalih kontinentalnih prvenstava jer će se utakmice igrati u 13 gradova u različitim europskim zemljama, ali polufinalni dvoboji i finale bit će na istom stadionu.

LA PAZ

Četrnaestogodišnji Bolivijac poginuo je na tribinama stadiona tijekom utakmice južnoameričkog Copa Libertadores između bolivijskog sastava San Josea i svjetskog prvaka brazilskog Corinthiansa. Bolivijski mediji su javili da dječak pogođen u oko raketom ispaljenom s tribina gdje su bili navijači Corinthiansa, te je odmah preminuo. Policija privela je desetak Brazilaca koji su palili baklje i ispucavali rakete tijekom dvoboja, a očekuje se da je među njima i krivac za dječakovu smrt.

Corinthians je aktualni pobjednik južnoameričke Lige prvaka - Copa Libertadores, a do naslova svjetskog klupskog prvaka došli su pobjedom u finalu u Japanu nad Chelseaom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙