FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bužančić opovrgava Samardžićeve optužbe o mitu u vezi s kulom Cipicco

SPLIT, 21. veljače 2013. (Hina) - Pročelnik Konzervatorskog odjela u Splitu Radoslav Bužančić odbacio je današnje optužbe Ante Samardžića, direktora tvrtke Cipicco, da je od njega tražio mito kako bi nastavio obnavljati istoimenu kulu u Kaštel Novom i vratio joj izvorni oblik iz 1512. godine.

“To su insinuacije i klevete Samardžićeve, čovjeka čija djela govore više od riječi, ocijenio je pročelnik Konzervatorskog odjela Bužančić koji tvrdi da Samardžić ima cijeli niz kaznenih prijava za kriminalne radnje koje je počinio.

"Nisam jedini kojega je optužio, prozvao je sve koji su mu se suprotstavili, navodno je napao i policiju”, izjavio je Bužančić večeras za Hinu.

Samardžić je na konferenciji za novinare danas rekao: "Radoslav Bužančić je u veljači 2007., kada je bio pročelnik trogirskoga Konzervatorskog odjela, u nazočnosti dviju osoba od mene izravno tražio da ih ‘podmažem’ novcem te u tom slučaju neću imati poteškoća pri obnovi kule".

Po Bužančićevu tumačenju trogirski Konzervatorski odjel, kojem je 2007. bio pročelnikom, nije vodio upravni postupak za Samardžićev slučaj, a niti je bio nadležan dopustiti rušenje istočnog dijela sklopa kule Cipicco u Kaštel Novom što je investitor (Samardžić), po Bužančiću, namjeravao.

“Kad je protivno zakonu objekt bagerima srušen, slučaj je prijavljen nadležnim institucijama. Ovo što se sad radi je ozbiljnije jer je renesansna kula pojedinačno zaštićeno kulturno dobro, pa je i kazneno djelo dakako teže”, rekao je Bužančić.

Dodao je da ne kani komentirati Samardžićeve, kako je rekao, besmislene navode, te da je čuo kako je Samardžić iste insinuacije govorio protiv brojnih državnih službenika. Bužančić se nada da će pravna država "na razini odraditi svoj posao."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙