FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan sporazum između PGS-a, Akcije mladih i Liburnijske stranke

RIJEKA , 20. veljače 2013. (Hina) - Koalicijski sporazum za izlazak na izbore na razini Primorsko-goranske županije i grada Rijeke između Primorsko-goranskog saveza (PGS), Akcije mladih i Liburnijske stranke potpisan je danas u Rijeci.

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić ustvrdio je da je ta koalicija "čvrsto na neutralnoj poziciji centra koja i pripada regionalnoj opciji".

Koaliranje s Akcijom mladih donijet će dinamiku i programsko osvježenje, rekao je Vasilić.

Ocijenio je da su programi triju stranaka kompatibilni te da se Akcija mladih uvijek zauzimala za punu zaposlenost, a PGS za što manje poreze kako bi se oživjelo gospodarstvo. Liburnijska stranka pak snažno iskazuje regionalnu opredijeljenost, dodao je.

Vasilić je rekao kako PGS očekuje najbolje izborne rezultate na županijskoj razini u povijesti. Godine 2001. imali smo sedam županijskih vijećnika, a sad očekujemo 10 mjesta u Županijskoj skupštini za predstavnike koalicije, istaknuo je.

Predsjednik Akcije mladih Mario Alempijević istaknuo je da su potrebne promjene u političkom životu županije i Rijeke jer se, kako je rekao, "mora zaustaviti njihov put nizbrdo". Dodao je da su usmjereni na povećanje zaposlenosti, prestanak odlaska građana s tog područja te kvalitetnije rješavanje stambenih pitanja.

Predsjednik Liburnijske stranke Nikica Pažin istaknuo je kako propadanje gospodarstva i turizma na tom području mora prestati, pri čemu je dodao da je ta stranka i nastala kao izraz bunta prema lošem ponašanju vlasti na lokalnoj razini.

"Molim one koji misle da je društveni život u Rijeci na dobrome smjeru da nas ni ne slušaju sljedećih mjeseci do izbora, a one koji nisu zadovoljni molim da poslušaju što nudimo", rekao je Nikola Ivaniš (PGS), zajednički kandidat za gradonačelnika Rijeke.

Kandidat za župana Amir Muzur (PGS) ustvrdio je da se na tim izborima pokazati žele li građani doista promjene. "Ne mogu oni koji su na vlasti 10 godina nuditi nešto novo jer su to mogli učiniti u tih proteklih 10 godina", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙