FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSS-ov odgovor na Linićevu poruku seljacima

OSIJEK, 19. veljače 2013.(Hina) - Osječko-baranjski HSS na današnjoj je konferenciji za novinare oštro osudio izjave ministra financija Slavka Linića upućene seljacima koji prosvjeduju i traže rješavanje problema u agraru.

HSS je "razočarana dozom bezobrazluka ministra Linića", ustvrdio je predsjednik Županijske organizacije HSS-a Zvonko Pongrac.

Zamislite, ministar Linić "nema lijepih riječi za one, koji kako on kaže, drugima onemogućavaju život i rad", rekao je Pongrac.

Linić je jučer uz ostalo izjavio da o ljudima koji su "toliko bahati i blokiraju promet i ometaju druge nema dobro mišljenje...., te da seljaci nemaju razloga za prosvjede, da je evidentno da su na cesti jer je zima i nema poljskih radova".

Pongrac smatra da je "svaki novi zakon otimanje i oduzimanje", te ministru Liniću poručio - obilazite Hrvatsku i promovirate svoj zakon o porezu na imovinu jer, po vama Hrvati imaju previše i treba ih dodatno opteretiti. "Gospodine Liniću danas su na ulici seljaci, a sutra će na vašu bahatost i aroganciju svojim izlaskom na ulice odgovoriti studenti, profesori, liječnici, učitelji, radnici, umirovljenici i svi ostali građani Lijepe naše", poručio je Pongrac.

Nastavio je kako se neće začuditi ako ministar Linić uskoro ne izmisli i porez na traktore zimi, jer tada stoje, odnosno ne rade.

Upitao je kako to da su hrvatski građani u isto vrijeme dok se ministar Linić "arogantno odnosi prema hrvatskim seljacima", morali za subvencije i sanaciju hrvatske brodogradnje samo u prošloj godini izdvojiti više od dvije milijarde kuna. Zatražio je da ministar pojasni hrvatskim građanima "zašto ne izrazi jasno svoje stavove o svojim prijateljima Vrhovniku, Franoliću i Štroku".

Zbog svega toga HSS tvrdi "da Linić i kukuriku Vlada onemogućavaju hrvatskim građanima dostojanstven život i rad", zaključio je Pongrac.

Na konferenciji za novinare govorio je i Antun Laslo, član HSS-a i predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje.

Stranka podržava prosvjede seljaka, ali zalažemo se za jedinstvo svih seljačkih udruga i njihovih predstavnika, rekao je Laslo i posebno istaknuo kako je nužno da predstavnike seljačkih udruga što hitnije primi premijer Zoran Milanović i ostali odgovorni za stanje u agraru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙