FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi: Merkel je ingeligentna, ali je istočnjački birokrat

RIM, 18. veljače 2013. (Hina/APA) - Bivši predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi žestoko je kritizirao njemačku kancelarku Angelu Merkel, nazvavši ju predstavnicom istočnoeuropskog centralističkog gospodarstva, a kritika nije blaža ni stoga što ju je opisao kao inteligentnu.

"Gospođa Merkel je inteligentna žena, ali ja odrasla kao birokrat u Istočnoj Njemačkoj s tamošnjim centralističkim gospodarstvom", rekao je Berlusconi pred poduzetnicima na skupu u Monzi.

"Njezina duboka kultura predviđa čeličnu organizaciju gospodarstva. Ona misli da u svakoj državi deficit treba iznositi najviše 0,5 posto, to nije moguće u svim državama", rekao je bivši predsjednik talijanske vlade.

Berlusconi se sa svojim savezom desnog centra kandidira na parlamentarnim izborima što se u nedjelju održavaju u Italiji. Tijekom kampanje, zabilježeno je nekoliko njegovih kritika na račun Njemačke.

"Kako bih vladao, zamolio sam i dobio dopuštenje birača, a ne gospođe Merkel", izjavio je nedavno. Time je istodobno kritizirao i dosadašnjeg predsjednika vlade Marija Montija, kojemu predbacuje da je tražio pristanak Merkel za sastavljanje svoje vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙