FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Trojica Albanaca osuđena u Jemenu zbog krijumčarenja oružja

SANA, 17. veljače 2013. (Hina/AFP) - Jemensko pravosuđe u nedjelju je osudilo trojicu albanskih pomoraca na po šest godina zatvora zbog krijumčarenja vojne opreme, doznaje se od pravosudnog izvora.

Trojica Albanaca, uhićena u prosincu u luci na jugoistoku Jemena s pošiljkom od 179,5 tona streljiva, proglašena su krivima za krijumčarenje vojne opreme u Jemen, dodaje se.

Posebni sud za slučajeve terorizma u Moukalli, glavnom gradu pokrajine Hadramout, koji je vodio postupak protiv te trojice, odlučio je zaplijeniti streljivo i brod koji je prevozio teret.

Optuženici kojima se počelo suditi u siječnju, najavili su žalbu na presudu, tvrdeći da su pristali u Moukalli, gdje su uhićeni, samo kako bi natočili gorivo, dodaje isti izvor.

Brod koji je plovio pod kenijskom i moldavskom zastavom plovio je iz Crne Gore, rekao je pravosudni izvor.

Po optužnici, brod je gotovo pet mjeseci bio usidren u međunarodnim i jemenskim teritorijalnim vodama prije nego je uzeo kurs prema Moukalli gdje je pošiljka trebala biti predana "sumnjivim pojedincima i skupinama izvan zakona".

Vijeće sigurnosti UN-a poručilo je u petak da je "zabrinuto" zbog informacija o dopremi oružja i novca Jemenu "kako bi se spriječila tranzicija" u toj zemlji, gdje se narodna pobuna završila odlaskom predsjednika Alija Abdulaha Saleha u veljači 2012.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙