FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Promet i vrijeme u 9,30 sati

ZAGREB, 16. veljače 2013. (Hina) - Izvješće o stanju u prometu Hrvatskog autokluba i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.

ZAGREB - Magla smanjuje vidljivost u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj Hrvatskoj i dijelu Slavonije. Na većini cesta vozi se po mokrim i skliskim kolnicima. Na Jadranskoj magistrali (D8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina). Jak vjetar otežava promet na autocestama A1 između Maslenice i tunela Sveti Rok i na A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobića. Dok mjestimice razmočenog snijega ima na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice-Bosiljevo. Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na cestama u Lici: D42 Poljanak, D218 Dobroselo-Mazin. Samo za osobna vozila otvorena je županijska cesta Bjelopolje- Donji Lapac. Za sva vozila zatvorena je županijska ŽC5199 Šušanj-Štirovača te lokalna Madžari-Blinjska Greda (urušavanje mosta-općina Sunja). Pojačan je izlazak terenih vozila na graničnom prijelazu Macelj i Trnovec. Na ostalim prijelazima nema dužih čekanja. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. Od ponedjeljka, 18. veljače, promijenit će se red plovidbe trajekta na liniji Split-Supetar. Umjesto u 16,15 trajekt će iz Splita isploviti u 16,15, a iz Supetra umjesto u 19,45 u 20,00 sati.

ZAGREB - Na Jadranu pretežno sunčano, na jugu uz umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti pretežno oblačno i maglovito, uglavnom prijepodne mjestimice slabe oborine na granici kiše i snijega, na istoku slaba kiša. Poslijepodne su moguća kraća sunčana razdoblja. Vjetar većinom slab, na Jadranu umjerena, podno Velebita ponegdje i jaka bura. Najviša dnevna temperatura većinom od 0 do 6, na Jadranu između 10 i 15 Celzijevih stupnjeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙