FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svi proizvodi mlijeka iz Kozarske Dubice na policama trgovina zdravstveno ispravni

ZAGREB, 15. veljače 2013. (Hina) - Tvrtka Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice danas je priopćila kako su svi njihovi proizvodi mlijeka na policama hrvatskih trgovina zdravstveno ispravni.

"Nakon internih analiza provedenih u Mlijekoproduktu, hrvatska javnost može biti u potpunosti sigurna u kvalitetu i zdravstvenu ispravnost svih proizvoda mlijeka iz Kozarske Dubice koji se nalaze na policama trgovina", navodi se u priopćenju te tvrtke.

Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede danas je objavilo da je od 11 analiziranih uzoraka uvoznog mlijeka jedno bilo pozitivno, ono iz Mlijekoprodukta (brand Moja kravica) u kojem je utvrđena razina aflatoksina od 0,084 mikrograma po litri. Uzorak je poslan na potvrdnu analizu u Beč, pošiljka je zadržana u skladištu uvoznika i nije stavljena na tržište, a ukoliko analiza u Beču pokaže pozitivan nalaz pošiljka će biti vraćena u zemlju isporučitelja, kažu u Ministarstvu.

I iz Mlijekoprodukta u priopćenju navode kako su odmah nakon primitka informacije o potencijalnoj prisutnosti aflatoksina u proizvodima te tvrtke "sve potencijalno upitne isporuke zaustavljene i vraćene u tvornicu na detaljnu analizu".

Također navode kako je od ukupno 18 ulaznih linija te tvrtke, potencijalni problem prisutnosti aflatoksina uočen prvotno kod četiri ulazne linije, točnije kod jedne od linija za koju je u tijeku postupak utvrđivanja porijekla farme s koje je mlijeko stiglo u tvornicu.

Interne analize Mlijekoprodukta dodatno su potvrdile da su nalazi aflatoksina u svim ostalim ulaznim linijama ispod 0.05 mikrograma, što je sukladno zakonski propisanim količinama odnosno zdravstveno u potpunosti ispravno, ističu iz Mlijekoprodukta podsjećajući kako je mlijeko te tvrtke na hrvatskom tržištu prisutno već više od 10 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙