FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Preminuo slikar i konzervator-restaurator Dragan Dokić

ZAGREB, 15. veljače 2013. (Hina) - Akademski slikar i konzervator-restaurator Dragan Dokić preminuo je u Zagrebu, priopćilo je danas Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU), čiji je član Dragan Dokić bio od 1979. godine.

Dragan Dokić rođen je u Osijeku 25. siječnja 1951. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1978. godine. Prvo radno mjesto bilo mu je u tadašnjem Restauratorskom zavodu Hrvatske, kasnije HRZ - Hrvatski restauratorski zavod u Zagrebu. Od 1993. godine, pa do danas, radio je kao voditelj Restauratorskoga centra Muzeja Mimara. Na Akademiji likovnih umjetnosti (ALU) Sveučilišta u Zagrebu radio je kao naslovni izvanredni profesor vanjski suradnik na Odsjeku za restauriranje i konzerviranje umjetnina ALU.

Sudionik je Domovinskog rata, najprije kroz radnu obvezu na spašavanju ugroženih umjetnina, a potom i aktivno u sanitetu 148. brigade Hrvatske vojske (HV).

Dragan Dokić preminuo je 13. veljače, a njegov posljednji ispraćaj bit će u subotu, 16. veljače 2013. u 11,20 u velikoj dvorani Krematorija u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙