FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GM-ova dobit poskočila 89 posto

WASHINGTON, 14. veljače 2013. (Hina/AFP) - Američki automobilski div General Motors izvijestio je u četvrtak da je u četvrtom tromjesečju povećao neto dobit za 89 posto, i to nakon gubitka u europskom poslovanju od 700 milijuna dolara.

U tromjesečju do 31. prosinca vodeći američki proizvođač automobila zabilježio je tako neto dobit od 892 milijuna dolara.

Rezultate je podupro zaokret na južnoameričkom tržištu gdje je kompanija iz gubitka u istom tromjesečju prethodne godine prešla na 99 milijuna dolara dobiti. U azijskoj i afričkoj regiji dobit je poskočila za 100 milijuna dolara, na 473 milijuna dolara.

U cijeloj 2012. GM je ostvario neto dobit od 4,86 milijardi dolara, što je 36 posto manje nego u prethodnoj godini, kada su njezinu dobit osjetno povećale posebne stavke, istodobno smanjivši odgovarajuću stavku u prošloj godini za 500 milijuna dolara.

"Prošla je 2012. za nas bila još jedna solidna poslovna godina budući da smo razvili poslovanje, zabilježili treću profitabilnu godinu zaredom i poduzeli važne mjere kako bismo stvorili čvrste uvjete za budući rast", rekao je izvršni direktor Dan Akerson.

"U ovoj će godini naši prioriteti biti predstavljanje novih modela vozila, kontrola troškova i više isporuka iznimno kvalitetnih vozila našim kupcima", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙