FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 13. veljače 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

SPLIT - Izložbom trofeja i priznanja što ih je osvajao Hajduk u Kući slave splitskog sporta, te tribinom pod nazivom "Iz Hajdukove svlačionice" večeras je obilježena 102. godišnjica od utemeljenja ovog kluba, a svečanosti su osim sadašnjih igrača tog kluba nazočili i brojni igrači ranijih generacija te uglednici iz javnog života. "Ovo je prvi puta u povijesti Hajduka da su njegovi trofeji izneseni iz naše trofejne sale na Poljudu", istaknuo je Hajdukov domar Božo Pezelj predstavljajući izložbu trofeja. Među izloženim trofejima su pokali za naslov prvaka Hrvatske te bivše Jugoslavije, kao i pokal posljednjeg pobjednika kupa Jugoslavije što ga je Hajduk osvojio 1991. godine neposredno uoči početka rata. Na tribini pod nazivom "Iz hajdukove svlačionice" bivši trener Hajduka Stanko Poklepović je posebice istaknuo doprinos u razvoju Hajduka Luke Kaliterne koji je splitsku momčad trenirao prije više od pola stoljeća. "Kaliterna je stvorio viziju igre Hajduka. On je ostavio pečat na sve nas koji smo poslije njega trenirali Hajduka, Tomislava Ivića, Antu Mladinića, Peru Nadovezu i mene, te na brojne igrače. Kaliternove taktičke zamisli i danas se primjenjuju u nogometu, a njegovo najvažnije geslo igračima bilo je "primi loptu, daj i kreni", istaknuo je Poklepović. Sportski novinar Zdravko Reić je dometnuo kako je Kaliterna još u svoje vrijeme govorio "da ne igra onaj koji ima balun, nego onaj tko nema balun".

ZAGREB - Završnica ovogodišnje Jadranske vaterpolske lige održat će se 13. i 14. travnja na bazenu na Savi u organizaciji HAVK Mladost, odlučio je upravni odbor JVL-e. U subotu, 13. travnja, odigrati dvije polufinalne utakmice čiji će se pobjednici u nedjelju boriti za naslov prvaka, po mnogima još uvijek najjače vaterpolske lige na svijetu, u kojoj nastupaju najbolji klubovi Slovenije, Crne Gore i Hrvatske. Dvije poražene momčadi iz polufinalnih susreta neće igrati utakmicu za treće mjesto već će trećeplasirana biti ona momčad koja će imati bolji plasman nakon 22. kola JVL. Nakon 12 kola JVL prvo mjesto, bez poraza, drže vaterpolisti riječkog Primorja EB sa 36 bodova ispred dubrovačkog Juga CO koji ima 33 boda. Trenutačno treće mjesto zauzimaju vaterpolisti Mladosti sa 27, a četvrto Budve sa 23 boda i to su najvjerojatniji polufinalisti ovogodišnje JVL jer petoplasirani POŠK ima 19, a šesti Medveščak 16. bodova.

LAUSANNE - Članovi Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) dan nakon svoje šokantne odluke da izbace hrvanje s programa olimpijskih igara od 2020. godine, a koja je izazvala negodovanje od strane sportaša, sportskih djelatnika i ljubitelja sporta diljem svijeta, pokušali su smiriti situaciju govoreći kako to nije konačna odluka. Međunarodni hrvački savez (FILA) ovakvu je odluku nazvao skretanjem s pravog puta olimpizma. Izvršni odbor MOO-a, koji broji 15 članova, u utorak je donio prijedlog kako je jedini od 26 sportova koji su bili na programu OI u Londonu 2012., a koji bi do 2020. trebao izgubiti taj status hrvanje, no konačna odluka o tome bit će donesena na kongresu MOO-a u Buenos Airesu u rujnu.

PARIZ - Najbolji nogometaš Paris St Germaina Zlatan Ibrahimović mogao bi zaraditi strogu kaznu od Uefe zbog isključenja na jučerašnjoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Valencije. Nogometaši PSG-a su u prvoj utakmici osmine finala slavili u gostima sa 2-1, ali su ostali bez Ibrahimovića, koji je dobio izravni crveni karton zbog grubog starta na braniču Valencije Andresu Guardadu u sudačkoj nadoknadi. Naime, Uefa je danas najavila da će se Ibrahimović morati pojaviti pred Disciplinskom komisijom, te da bi slučaj trebao biti riješen 27. veljače. Trener PSG-a Carlo Ancelotti smatra, pak, kako Ibrahimović nije zaslužio isključenje.

ZUERICH - Nogometaš Obale Bjelokosti Didier Drogba (34) može igrati za turski Galatasaray, odlučila je u srijedu Fifa, koja je odbila žalbu kineskog kluba Shanghai Shenhua. Kinezi su isticali da Drogba ima važeći ugovor sa klubom Shanghai Shenhua, ali Fifa je utvrdila da je ugovor prekršen te da Drogbi duguju novac za posljednja tri mjeseca igranja. Tako će Drogba moći debitirati za Galatasaray već u idućem prvenstvenom kolu, a moći će zaigrati i u osmini finala Lige prvaka protiv Schalkea. Drogba je sa turskim Galatasarayjem potpisao ugovor na godinu i pol dana. Posljednjih šest mjeseci proveo je u kineskom klubu Shanghai Shenhua u kojem je zarađivao 300.000 dolara tjedno, no odlučio se na odlazak jer mu čelnici kluba nisu isplatili sve po ugovoru. Tijekom uspješne igračke karijere Drogba je nastupao u Le Mansu, Guingampu, Marseilleu, a najveći je trag ostavio igrajući osam sezona za Chelsea.

MADRID - Bivši španjolski biciklist Jesus Manzano (34) izjavio je da je osim dopinga za vrijeme karijere dobijao i lijekove za pse, krave i konje. "Vrlo često sam od liječnika Eufemiana Fuentesa dobijao lijekove za pse, krave i konje, pa mi je doktor jednom prilikom kazao da ima dana kada lajem, a drugi puta mučem kao krava", rekao je Manzano na suđenju u slučaju "Operacija Puerto" u kojoj se vodi postupak protiv liječnika Eufemiana Fuentesa, koji je dopingom opskrbljivao vrhunske bicikliste. Fuentes i još četvorica osumnjičenih optuženi su za nemarno liječenje i prijeti im dvogodišnja zatvorska kazna, objavili su britanski mediji koji prate suđenje. Manzano je u svom svjedočenju rekao da je za vrijeme dok je bio član ekipe Kelme (2000–2003) od liječnika Eufemiana Fuentesa dobijao krvni doping EPO, te supstance kojima se prikriva upotreba nedozvoljenih sredstava.

ZAGREB/LONDON - Najbolji nogometaš Real Madrida Cristiano Ronaldo (28) istaknuo je da nema šanse da ikada zaigra za Manchester City, jer njegovo srce pripada Manchester Unitedu, gdje je proveo šest godina. "Nikada ne bih mogao igrati za Manchester City, jer moje je srce na Old Traffordu, u Manchester Unitedu. Teško je reći hoću li se ikad vratiti u Manchester United, jer samo Bog zna što nam donosi budućnost. No, mogu reći da mi je u Realu lijepo, da se moja obitelj u Madridu osjeća dobro i da želim ostati u Realu", izjavio je Ronaldo za engleski tabloid "The Sun".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙