FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 14. veljače

ZAGREB, 13. veljače 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 14. veljače:

ZAGREB - Plesnim protestom građani Zagreba pridružit će se do sada najvećoj globalnoj kampanji protiv nasilja nad ženama "Milijarda ustaje" ("One billion rising"), nazvanoj po broju zlostavljanih žena u svijetu. Tom programu nazočit će i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, koji je jedan od članova Mreže utjecajnih muškaraca posvećene borbi protiv nasilja nad ženama, koju je osnovao Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon. Predsjednik Josipović obratit će se nazočnima (15 sati, Glazbeni paviljon). "Plesni ustanak" organiziraju Centar za Ženske studije Zagreb, Centar za žene žrtve rata, K-zona, Ženska soba, Savez udruga osoba s invaliditetom Hrvatske i agencije Ujedinjenih naroda u Hrvatskoj, a kampanji će se priključiti brojne osobe iz javnog života. Kampanja "Milijarda ustaje" odvijat će se simultano u više od 150 zemalja, a u Hrvatskoj će se plesom "protestirati" u Zagrebu, Splitu, Slavonskom Brodu, Zadru, Krapini, Šibeniku, Čakovcu, Sisku, Kutini, Puli, Križevcima, Slatini, Karlovcu, Virovitici i Koprivnici.

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Na dnevnom redu je, uz ostalo, prijedlog zakona o tržištu plina, izmjene Zakona o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja, izmjene Zakona o izborima zastupnika iz Republike Hrvatske u Europski parlament, te prijedlog zaključka u vezi s obvezujućom ponudom za kupnju dionica Brodograđevne industrije 3. Maj.

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - U organizaciji Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske održat će se svečanost predstavljanja twinning projekta "Jačanje identifikacije žrtava trgovanja ljudima", financiranog u sklopu Programa Europske unije za Hrvatsku IPA 2010. (11,30 sati, Mala vijećnica Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Svečanom dodjelom "Nagrada VAM", koja se dodjeljuje građanima koji su osobnim djelovanjem pridonijeli borbi protiv raka dojke, afirmaciji borbe protiv raka dojke u društvu, prevenciji te zloćudne bolesti kao i podizanju kvalitete života žena oboljelih od raka dojke - udruga "Sve za nju!" ujedno će obilježiti i svoje petogodišnje djelovanje (12 sati, zagrebačka Gradska skupština, Ćirilometodska 5). Nagrada se dodjeljuje u spomen na osnivačicu i prvu predsjednicu Udruge "Sve za nju!" Vesnu Andrijević - Matovac. Proslavi će nazočna biti i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić te će dodijeliti nagradu "Vesna Andijević Matovac – VAM" za 2012. godinu. Prema najavama organizatora, dodjeli bi, uz ostale, trebali nazočiti i ministar zdravlja Rajko Ostojić, ministar branitelja Predrag Matić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić.

ZAGREB - U povodu obilježavanja Nacionalnog dana oboljelih od epilepsije, ministar zdravlja Rajko Ostojić posjetit će Odjel za epilepsiju i paroksizmalne poremećaje svijesti Klinike za neurologiju KBC-a Zagreb (11 sati, Rebro, Kišpatićeva 12). Ministar Ostojić obići će Odjel i specijalizirane EEG laboratorije, nakon čega će predstojnica Klinike za neurologiju Sanja Hajnšek predstaviti rad Referentnog centra Ministarstva zdravlja za epilepsiju. Potom će se javnosti obratiti ministar Ostojić i ravnatelj KBC-a Zagreb Zlatko Giljević.

POŽEGA - Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić će u Gradskoj kući u Požegi, u nazočnosti požeškog gradonačelnika Zdravka Ronka i predsjednika Udruge osoba s invaliditetom Grada Požege i Požeško-slavonske županije Ivana Begića, biti nazočna puštanju u funkciju vertikalne podizne platforme za osobe s invaliditetom (15 sati). Nakon toga predviđena je izjava za medije, te sastanak s ministrice Opačić s požeškim gradonačelnikom Ronkom (15,15 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare, na kojoj će zagrebački Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) predstaviti kandidatkinju HDZ-a za zagrebačku gradonačelnicu na predstojećim lokalnim izborima. Kandidatkinja je zastupnica HDZ-a u Gradskoj skupštini i predsjednica Kluba gradskih zastupnika Margareta Mađerić (11,30 sati, prostorije GO HDZ-a, Gundulićeva 21a).

ZAGREB - Konferencija za novinare predsjednice Zagrebačke nezavisne liste Tatjane Holjevac, koja će javnost izvijestiti o načinu izlaska na lokalne izbore u Zagrebu (12,30 sati, prostorije Zagrebačke nezavisne liste, Ulica baruna Trenka 7).

RIJEKA - Konferencija za novinare Hrvatskih laburista na temu štetne posljedice Zakona o strateškim investicijama, poreza na nekretnine i minimalne plaće (11 sati, prostorije stranke, Ciottina 19). Na konferenciji će govoriti predsjednik stranke Dragutin Lesar i predsjednik Primorsko-goranske podružnice Mladen Pleše, a prisustvovat će i kandidat za gradonačelnika Rijeke Predrag Šustar te kandidat za župana PGŽ, Hrvoje Maračić.

ZAGREB - U povodu predstavljanja dvadeset i pet godina 'Zlatke' - popularne strip junakinje animatora i urednika Krešimira Zimonića, u Kući za ljude i umjetnost Lauba bit će održana promocija knjige "Zlatka" i predpremijerna projekcija filma "Zlatkine žute minute" te postavljena izložba tabli (20 sati, Lauba, Baruna Filipovića 23a). O knjizi i stripu, osim autora govoriti će pisac i autor stripova Darko Macan te filmolog Nikica Gilić.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Neven Leskovar

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙