FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Voda nije za piće na području Dubrovnika, Cavtata, Metkovića...

DUBROVNIK/METKOVIĆ, 13. veljače 2013. (Hina) - Zbog obilne kiše koja je proteklih dana padala na dubrovačkom području, zamućena je voda na izvorima Omble, Šumeta, Zavrelja, Duboke ljute i Zatona pa se očekuje i mutna voda u vodoopskrbnoj mreži na području grada Dubrovnika, Šumeta, Cavtata, zapadnog dijela Konavala, Župe dubrovačke, Zatona i Orašca.

Kako je priopćio dubrovački Vodovod, tako zamućena voda ne udovoljava Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti pitke vode te ju je prije uporabe potrebno prokuhati.

Voda se može upotrebljavati za kuhanje i sanitarne potrebe.

Voda u Metkoviću, koji se napaja iz izvorišta u Doljanima, slana je i nije za uporabu, priopćila je Služba za epidemiologiju u Metkoviću.

Po rezultatima laboratorijskih nalaza, u pitkoj vodi vrijednosti klorida su iznad najviše dopuštene koncentracije, što se i organoleptički primjećuje kao slana voda.

Takva voda zato ne odgovara svim kriterijima zdravstvene ispravnosti pitke vode, a visoke vrijednosti klorida koje se osjećaju kao slana voda u nekih osoba mogu izazvati tegobe, poput nagona za povraćanjem.

Potrebno je žurno pronaći uzrok takvih promjena u pitkoj vodi te - ako se na nj ne može utjecati - potražiti druge izvore vodoopskrbe za stanovništvo u Metkoviću, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙