FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 13. veljače 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

SPLIT

Udruga "Naš Hajduk" pokrenula je akciju "Zlatna zviždaljka" u kojoj će se prikupljati dokazi o potencijalno nezakonitim radnjama u tom klubu, te je pozvala sve zainteresirane pojedince koji imaju saznanja o sumnjivim radnjama da ih prijave toj udruzi koja će pristigle materijale dostavljati institucijama Republike Hrvatske i Europske unije.

"Molimo sve navijače, sadašnje i bivše zaposlenike Hajduka, sadašnje i bivše članove Nadzornog odbora, sadašnje i bivše igrače, novinare, zainteresirane pojedince i tvrtke koje imaju ikakva saznanja o sumnjivim aktivnostima u Hajduku da svoje dokaze ili samo sumnje prijave na e-mail zlatna.zvizdaljka@gmail.com ili poštom na: Udruga Naš Hajduk; Zrinsko Frankopanska 17; 21000 Split", navodi se u priopćenju udruge Naš Hajduk

Pojašnjava se kako će svi svi pristigli materijali biti će proučeni i "proslijeđeni na daljnje postupanje institucijama Republike Hrvatske i Europske unije".

Na prijedlog članova na izbornoj skupštini Udruge Naš Hajduk, održanoj krajem prošle godine, izglasana je odluka da se Nadzornom odboru i Upravi Hajduka da preporuka o pokretanju građanskih postupaka zbog naknade štete i eventualnih kaznenih postupaka prema odgovornim pojedincima čije su loše ili zlonamjerne poslovne odluke dovele do sadašnjeg financijskog kraha, podsjeća se u priopćenju.

Istom je odlukom doneseno rješenje i da sama Udruga pokrene projekt prikupljanja dokaza o potencijalno štetnim, nemoralnim, sumnjivim pa čak i kaznenim radnjama, a sve u cilju pokretanja građanskih i kaznenih postupaka radi naknade štete načinjene Hajduku. Pokrenuti projekt je, odlukom Upravnog odbora o provedbi odluke Skupštine, nazvan "Zlatna zviždaljka".

Udruga Naš Hajduk utemeljena je u ljeto 2011. godine s namjerom da se angažira u novom modelu upravljanja klubom, te je u demokratskim izborima u jesen 2011. godine izabrala sedam od ukupno devet članova Nadzornog odbora Hajduka.

ISTANBUL

Turska koja je s Istanbulom kandidat za domaćina olimpijskih igara 2020. objavila je u srijedu da će se usprotiviti brisanju hrvanja iz programa Igara što je jučer predložio Međunarodni olimpijski odbor (IOC).

"Smatram nepravednim uopće činjenicu da o tome razgovaramo. Nikada to nećemo dopustiti", izjavio je predsjednik Turskog hrvačkog saveza Hamza Yerlikaya.

"Radit ćemo na tome da se odbaci ta greška i ta ideja", dodao je Yerlikaya, dvostruki olimpijski pobjednik, trostruki svjetski prvak i osmostruki prvak Europe u hrvanju grčko-rimskim stilom.

Podsjećajući da je hrvanje jedan od najstarijih olimpijskih sportova, Yerlikaya je podsjetio da je Istanbul kandidat za domaćina Igara 2020. zajedno s Madridom i Tokijom.

"Mi smo najozbiljniji kandidat. Organizirati Igre u Istanbulu bez hrvanja je nezamislivo", dodao je.

Nezadovoljstvo ovim prijedlog izrazili su i japanski hrvači i Japanski olimpijski odbor.

"Ne znam uopće otkuda takva odluka. Potpuno sam shrvana da ne znam što napraviti", izjavila je Saori Yoshida, trostruka olimpijska pobjednica i devet puta svjetska prvakinja u kategoriji do 55 kg.

"Iskreno sam šokiran. Nemam ideju zašto su odlučili takvo što", rekao je predsjednik Japanskog hrvačkog saveza Tomiaki Fukuda

Izvršno povjerenstvo Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC) odlučilo je izbrisati hrvanje iz programa olimpijskih igara od 2020. godine, a

IOC će na svom zasjedanju u Buenos Airesu u rujnu ratificirati ovu odluku kada će i izabrati domaćina između tri grada finalista Istanbula, Madrida ili Tokija .

Međunarodna hrvačka federacija bi nakon toga ponovno trebala kandidirati sport da se nađe na programu olimpijskih igara. Hrvanje bi se tako našlo izjednačeno sa sedam drugih sportova 'na vratima' OI-a poput squasha, slobodnog penjanja, karatea, borilačke vještine wushu, baseballa i softballa, wakeboarda - nautičkog sporta - te rolerskih sportova, u borbi za jedino mjesto koje vodi na Igre 2020.

NEW YORK

Vratar Anaheim Ducksa Viktor Fasth odveo je Anaheim Duckse do pobjede od 3-2 nakon izvođenja kaznenih udaraca nad Chicago Blackhawksima i tako nastavio sjajan početak sezone.

Anaheim je gubio 2-1 u zadnjim minutama regularnog dijela i Andrew Cogliano je izjednačio u 17:20 minuti zadnje trećine i tako nastavio borbu za pobjedu u kojoj je Fasth zablistao.

Tridesetogodišnji švedski vratar je imao tri obrane u produžetku,a cijelu je utakmicu završio s ukupno 28 obrana da bi na kraju obranio dva udarca Chicaga u izvođenju kaznenih udaraca.

"Uvijek se morate jako truditi i kada se jako trudite onda i pobijedite", kazao je Fasth. "Ništa ne uzimam zdravo za gotovo i znam da moram naprno raditi da bih dobio priliku".

Nick Bonino i Corey Perry su realizirali kaznene udarce, a Anaheim (9-2-1) je pobijedio šesti put u sedam utakmica i sada je na dva boda ispred San Josea na prvom mjestu Pacifičke divizije.

Anaheim je poveo 1-0 pogotkom Ryana Getzlafa na početku druge trećine, ali su domaći Blackhawksi brzo došli u vodstvo nakon što su golove zabili Nick Leddy i Brandon Saad.

Vratar Blackhawksa Corey Crawford imao je 29 obrane.

Unatoč porazu Chicago (10-0-3) je i dalje bez poraza u utakmicama bez produžetaka i na vrhu je ljestvice NHL-a.

TORONTO

Rudy Gay je zabio pobjednički koš u zadnjim sekundama utakmice u kojoj su se pomlađeni Toronto Raptorsi osvetili Denver

Nuggetsima za poraz od neki dan pobjedom od-108.

Gubeći koš razlike pet sekundi prije kraja, Torontov najnoviji igrač zabio je koš prije nego se pokušaj Tya Lawsona da svojim Nuggestima ipak donese pobjedu odbio od obruča na zvuk sirene.

"On je veliki igrač. On može odlučiti utakmicu", izjavio je nakon utakmice trener Raptorsa Dwane Casey.

S ovom pobjedom Toronto (20-32) je došao na šest utakmica od osmog i zadnjeg mjesta za doigravanje u Istočnoj konferenciji.

Gay, koji je zabio pobjednički koš i prošli petak protiv Indiane, ušao je u utakmicu s prosjekom od 23.4 koša za Raptorse, nakon što je prošle sezone kada je igrao za Memphis Grizzliese imao prosjek 17.2.

Sinoć je utakmicu počeo žestoko zabivši 13 koševa u prvoj četvrtini kada je Toronto izgradio najveću prednost. No tada je sakupio nekoliko prekršaja pa je morao na klupi čekati kraj utakmice koju je završio s ukupno 17 koševa.

DeMar DeRozan je bio najučinkovitiji kod Raptorsa sa 22 koša.

Kod Denvera (33-20), Lawson je zabio najviše - 29 koševa.

LeBron James je sinoć postao prvi NBA igrač koji je zabio 30 koševa sa postotkom šuta iz igre 60 posto u šest uzastopnih utakmica.

Sinoć je James zabio 30 koševa uz devet asistencija i šest skokova i odveo Miami Heat do pobjede od 117-104 nad Portland Trail Blazersima.

Tri puta izabran za najkorisnijeg igrača lige James je pogodio koš 11 puta iz 15 pokušaja i u zadnjih je šest utakmica imao postotak šuta nevjerojatnih 71 posto.

Samo su Adrian Dantley i Moses Malone ranije ostvarili nešto slično - 30 koševa s postotkom šuta iz igre 60 u pet utakmica zaredom.

Ovaj Jamesov pothvat pomogao je Heatu (35-14) da stvori vodstvo od tri utakmice na vrhu Istočne konferencije.

Heat je gubio 14 koševa u prvom poluvremenu prije nego je napravio seriju od 38-10 u drugoj i trećoj četvrtini.

Nakon što su izgubili prednost od 14 koševa, Trail Blazersi su uložili malo veći napor u zadnjoj četvrtini. Jared Jeffries je pogodio slobodno bacanje i izjednačio na 88-88. Portland je nakon toga opet došao u prednost od pet koševa - 95-90 - prije nego je Heat izjednačio i opet napravio seriju od 10-0.

Centar Chris Bosh je bio najučinkovitiji kod Heata sa 32 koša i 11 skokova, dok je Dwyane Wade utakmicu završio sa 24 koša, devet skokova i sedam asistencija.

Damian Lillard je predvodio Blazerse sa 33 postignuta pogotka.

VALENCIA

U prvom susretu osmine finala Lige prvaka pariški PSG je u gostima slavio protiv Valencije s 2:1. Uzvrat je za 14 dana na pariškom Parku Prinčeva.

Nogometaši PSG-a bapravili su veliki korak ka četvrtfinalu Lige prvaka nakon što su na Mestalli slavili s 2:1 protiv Valencije, ali su ostali bez Zlatana Ibrahimovića koji je dobio crveni karton.Parižani su do 90. minute vodili s 2:0, onda su primili zgoditak i ostali bez Ibrahimovića.

Već u 9. minuti PSG je mogao povesti, ali je udarac mladog Lucasa odsjeo na vratnici, a ne u mreži. No, samo minutu kasnije sve je ispravio Lavezzi, koji se u solo-prodoru oslobodio domaće obrane i neobranjivo pogodio za vodstvo Parižana. U 43. minuti PSG vodi s 2:0 nakon što je Lucas ispremiješao obranu Valencije na desnoj strani, a njegov ubačaj Pastore kroz noge vrataru Guaiti posprema u mrežu. U drugom dijelu su gosti propustili "masakrirati" momčad s mestalle, ali su Lavezzi (63) i Ibrahimović (72) upropastili izrazite prilike nonšalancijom. Tek u 76. minuti Valencija je imala prvu pravu priliku za na utakmici, ali je šut Valdeza iz blizine otišao pored vratnice. Ipak, Španjolci su uspjeli postići zgodutak nade nakon što je u 90. minuti Rami pogodio za 1:2, da bi u posljednjim trenucima iznervirani Ibro dobio crveni karton zbog gaženja protivnika.

Utakmicu je s tribina Mestalle u odijelu odgledao i pojačanje PSG-a David Beckham.

GLASGOW

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Juventus je u Glasgowu pobijedio Celtic 3:0 i praktički osigurao plasman u četvrtfinale. Golove za torinsku "Staru damu" postigli su Alessandro Matri (3), Claudio Marchisio (77) i Mirko Vučinić (83).

Bila je to utakmica u kojoj je domaćin dominirao, no golove su postizali gosti. Celtic je tijekom susreta uputio 17 udaraca prema talijanskim vratima i imao 11 kornera. Škoti su posebno bili dominantni u prvom dijelu u kojem su imali čak 76 posto posjeda lopte uputivši 14 udaraca prema vratima Buffona, no niti jedan nije završio u golu.

Juventus je poveo već u trećoj minuti golom Alessandra Matrija, premda je pogodak prvotno pripisan Claudiu Marchisiju. Matri je iskoristio veliku pogrešku stopera Efea Ambrosea kojeg je lopta preskočila i pored istrčalog Frasera Forstera gurnuo je u suparnička vrata. Kelvin Wilson je uspio loptu izbiti iz gola, a na nju je natrčao Marchisio i 'pospremio' je u mrežu. Pogodak je na koncu pripisan Matriju jer je lopta već kod njegovog udarca prošla gol liniju. Drugi gol Juve je postigao u 77. minuti kada je Marchisio poentirao nakon brze kontre, a sve dvojbe uoči uzvrata koji je u Torinu 6. ožujka, razriješio je Vučinić sedam minuta prije kraja susreta.

ABUJA

Novi afrički prvaci Nigerijci dočekani su u domovini kao heroji, a desetine tisuća ljudi stajalo je uz cestu od zračne luke do Nacionalnog stadiona u Abuji, pozdravljajući svoje nogometaše.

Nigerija je u finalu u Johannesburgu slavila protiv Burkine Faso s 1:0 i nakon 19 godina opet proslavila naslov najbolje afričke momčadi.

"Ne sjećam se da je ikad u Nigeriji bio ovakav doček. Ovo je doista fenomenalan osjećaj", kazao je igrač Joseph Yobo. Nigerijski predsjednik Goodluck Jonathan ugostio je nacionalnu momčad u svojoj rezidenciji, a prijemu je bio nazočan i izbornik Stephen Keshi, iako je nakon finala najavio svoju ostavku. Keshi je postao tek drugi Afrikanac koji je naslov kontinentalnog prvaka osvojio kao igrač i trener, no u velikoj je svađi s čelnicima Nigerijskog nogometnog saveza.

Iako je nacija od 160 milijuna ljudi zaluđena nogometom, nitko nije očekivao da njihovi reprezentativci odu dokraja, s obzirom na velika razočarenja na prethodnim Afričkim kupovima nacija. S naslovom afričkog prvaka Nigerija je izborila i nastup na Kupu Konfederacija u Brazilu u lipnju gdje će igrati u skupini europskim i svjetskim prvakom Španjolskom, južnoameričkim prvacima Urugvajcima i najboljom momčadi Oceanije Tahitijem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙