FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Završili krnjevali

SPLIT, 13. veljače 2013. (Hina) - U Športskom centru Gripe u utorak navečer je završio "Spli'ski krnjeval" koji je zbog loših vremenskih prilika bio prebačen u zatvoreni prostor.

Program pokladnog utorka na Gripama je započeo defileom maski, a nastavio se plesom. Nagrađene su grupne i individualne maske s tim da su se nagrade grupnih kretale od 3000 za prvu do 1000 kuna za trećenagrađenu, dok su "indiuvidualci" dobili od 1500 kuna za prvo mjesto do 500 kuna za treće.

Iako je ove godine splitski krnje bio Cajka Besparić koji je proglašen krivim zbog krađe novaca, zatvaranje Spaladium Arene, "slomljenog" škvera, zaudaranja turbo folka, te još mnogo čega drugoga po prvi put u povijesti splitskih maškara krnje nije zapaljen, barem ne pred očima sudionika krnjevala. Organizatori su potvrdili kako je krnje zapaljen na Žnjanu jer nisu dobili dozvolu da ga zapale na platou pred dvoranom Gripe.

Drugi splitski karneval održan u Kenjari, u Severovoj ulici, također je završen u utorak navečer, a tema je bila „Kolektivna odgovornost“. Cijeli program se odvijao od 08. do 12. veljače.

Počelo je sa "Otvorenim danima spli'skog krnjevala" u sklopu čega je bila i izložba, a potom su tri sljedeća dana održane radionice izrade maski za djecu i odrasle. Uz to je održana i tribina, te projekcija filma o Spli'skom krnjevalu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙