FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 13. veljače

ZAGREB, 13. veljače 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 13. veljače koje ćemo popratiti fotografijama.

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora. U nastavku zasjedanja zastupnici će razmotriti prijedlog zakona o materijalima i predmetima koji dolaze u neposredan dodir s hranom. Predloženim zakonom propisuje se, među ostalim, da tvrtke koje posluju s materijalima i predmetima u dodiru s hranom svoju djelatnost moraju prijaviti Ministarstvu zdravlja RH. Zakonom će se omogućiti izravna primjena uredbi Europske unije nakon pristupanja Hrvatske EU. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović će u prigodi obilježavanja Svjetskog dana radija, posjetiti novouređene prostorije Hrvatskog radija (11 sati, Bogovićeva 1b). Ove se godine 13. veljače po prvi put obilježava kao Svjetski dan radija, kojim se velike i male radijske postaje potiče na promicanje pristupa informacijama i slobode izražavanja preko radiovalova. Na Svjetski dan radija Hrvatski radio otvara svoje nove internetske stranice koje u sklopu portala HRT-a omogućuju laku dostupnost 12 programa te naknadno preuzimanje i preslušavanje emisija.

ZAGREB - Ministar za europske poslove Kraljevine Danske Nicolai Wammen posjetit će Hrvatsku gdje će se sastati s prvom potpredsjednicom vlade i ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić (13,30 sati, MVEP, Trg N.Š. Zrinskog 7-8). Nakon sastanka predviđene su izjave za medije (u 14.15 sati). Danskog ministra primit će i hrvatski predsjednik Ivo Josipović (u 17 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Kakvo je restrukturiranje potrebno da nakon njega uslijedi novi rast, kakva je u tome uloga financijske industrije te kakva je uopće sposobnost poduzeća da naplate potraživanja, ispune obveze prema dobavljačima i vraćaju kredite, neka su pitanja na koja će pokušati odgovoriti sudionici okruglog stola "Restrukturiranje ili likvidacija?". Okrugli stol organizira magazin Banka u skopu projekta "Financijska industrija i korporativno restrukturiranje". Organizatori među sudionicima skupa najavljuju i ministra financija Slavka Linića, predsjednicu Uprave Fine Anđelku Buneta, predstavnike Visokog trgovačkog suda, Hrvatske udruge poslodavaca, kao i predstavnike tvrtki (13 sati, Hrvatsko novinarsko društvo, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu otvaraju se sajmovi Nautika, CroTOUR, Hotel&gastroteh i INGA. U šest izložbenih paviljona ti će sajmovi, prema najavi organizatora, okupiti 455 izlagača iz Hrvatske i 29 zemalja svijeta. Zagrebački sajam nautike i sajam turizma CroTOUR održavaju se od 13. do 17. veljače, a sajmu hrane, pića i gastronomskih inovacija INGA i sajmu hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa Hotel&Gastroteh počinju dan kasnije, 14. veljače i završavaju dan ranije, 16. veljače (11 sati, Zagrebački velesajam, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Na prvom Adria Hotel Forumu, oko 120 domaćih i stranih sudionika imat će priliku čuti najnovije informacije iz svjetskog i hrvatskog hotelijerstva te raspraviti o potrebama investicija u hotelskom sektoru. Na skupu će o važnosti investicija u hotelijerstvu govoriti i predstavnici svjetski poznatih hotelskih lanaca Hiltona i InterContinetal Grupe. Forum će se baviti i destinacijskim menadžmentom i potrebom suradnje javnog i privatnog sektora, zelenim graditeljstvom te izvorima financiranja. Predstavit će i tri velika investicijska projekta u Hrvatskoj: Palaču Oršić iz Varaždina, Golf park Dubrovnik te Specijalne rehabilitacijske bolnice Varaždinske toplice, a predstavnici nekoliko velikih hotelskih kuća u Hrvatskoj govorit će o stanju i očekivanjima u hrvatskom hotelijerstvu (9 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Osječki poduzetnik Drago Tadić, optužen za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda u zamjenu za blažu kaznu Branimiru Glavašu, trebao bi iznijeti svoju obranu (12 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5). U tom slučaju s USKOK-om su se ranije na uvjetne kazne nagodili splitski poduzetnik Srećko Jurišić, saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić, bivša zamjenica glavnog urednika Glasa Slavonije Sanja Marketić i Tadićeva supruga Božica Tadić Ćavar, dok je Tadić odbio nagodbu. Tereti ga se da je suoptuženike okupio u skupinu koja je trebala utjecati na neimenovane suce Vrhovnoga suda kako bi se preinačila osuđujuća presudu Glavašu za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku u slučajevima Garaža i Selotejp.

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Presude Europskog suda za ljudska prava protiv Republike Hrvatske u kaznenim predmetima". Knjigu će predstaviti dekan zagrebačkog Pravnog fakulteta Zoran Parać, urednica knjige Zlata Đurđević, predsjednik Hrvatske udruge za europsko kazneno pravo Petar Novoselec i sudac Vrhovnog suda RH Marin Mrčela (14 sati, aula Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙