FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lista za Rijeku za aktivnu gospodarsku politiku u gradu

RIJEKA , 12. veljače 2013. (Hina) - Kandidat za gradonačelnika Rijeke i predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić rekao je na današnjoj konferenciji za novinstvo, predstavljajući svoj gospodarski program, kako se ta politička stranka zauzima za to da se sadašnja infrastruktura, uz novu organizacijsku strukturu, iskoristi za "stvaranje aktivne i proaktivne gospodarske politike".

Istaknuo je da se novac koji SDP namjerava potrošiti na građevinske radove u modelu Liste za Rijeku može iskoristi za "inkubiranje proizvoda i tehnologija koji mogu generirati veću zaposlenost i veći BDP".

Cilj nove razvojne strategije Liste za Rijeku jest rast zaposlenosti i primanja te usmjeravanje proračuna grada u službu razvoja gospodarstva, a dosadašnja razvojna strategija gradskih vlasti oslanjala se na izgradnju komunalne infrastrukture, dvorana, bazena, zvjezdarnica i garaža bez obzira na zaposlenost, istaknuo je.

Politički prioriteti Liste za Rijeku jesu povećati broj radnih mjesta i prihoda jedinica lokalne samouprave kroz jačanje gospodarske aktivnosti, a ne kroz porezni i komunalni pritisak uzrokovan ekonomski neopravdanim preinvestiranjem JLS, rečeno je na konferenciji za novinstvo.

Osim toga, ta se politička stranka, kako je rečeno, zauzima za vraćanje povjerenja građana županije u vlastite mogućnosti i vlastitu pamet utemeljene na strogoj podjeli politike i struke.

(Hina) xdsil yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙