FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konferencija "Zagreb Forum 2013 - Kreativni gradovi & Europa" 12. i 13. ožujka

ZAGREB, 12. veljače 2013. (Hina) - Potencijali razvoja Zagreba i njegovo jače povezivanje s drugim glavnim gradovima zemalja članica EU, u svjetlu skorog ulaska Hrvatske u EU, bit će tema međunarodne konferencija "Zagreb Forum 2013 - Kreativni gradovi & Europa" koja će se održati 12. i 13. ožujka.

Konferencija koju zajednički organiziraju Grad Zagreb, Razvojna agencija Zagreb i GoForeSight institut iz Ljubljane, bit će svečano otvorena 12. ožujka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, a dan kasnije u hotelu DoubleTree by Hilton održat će se više panel rasprava, najavio je danas na konferenciji za novinare direktor Razvojne agencije Zagreb Frane Šesnić.

"Zagreb će se vrlo brzo pridružiti zajednici europskih metropola od koje može mnogo toga dobrog naučiti, no koju, zbog svoje posebnosti i svježine, može dodatno obogatiti i dinamizirati", istaknuo je Šesnić i rekao da bi se Zagreb unutar EU trebao razvijati kao novo kreativno i inovativno središte EU.

Stoga će, pojasnio je, glavna nit vodilja konferencije biti kako ostvariti tu viziju i Zagreb učiniti modernim, progresivnim, pametnim, zelenim, inovativnim, povezanim i otvorenim europskim gradom sa svih aspekata. Kroz panel rasprave i prezentacije uglednih stranih i hrvatskih govornika pokazat ćemo kako je dobrim upravljanjem i pravilnim usmjeravanjem već postojećih resursa, a onda i pametnim razvojem Zagreba, taj cilj moguće ostvariti, dodao je.

Istaknuo je da su gosti iz EU, koji će sudjelovati na konferenciji, prepoznali tu njihovu viziju i postojeći potencijal Zagreba kao novog dinamičnog, inovativnog i kreativnog središta EU. "Ako naš potencijal vide stranci, onda stvarno ne bi sami smjeli postavljati prepreke u ostvarivanju tog potencijala", rekao je.

Sudionici će na konferenciji govoriti o tome kako možemo ostvariti viziju grada koji u potpunosti koristi potencijale svojih građana, njihova znanja i kompetencije, svoje infrastrukture i svoj jedinstven geostrateški položaj u Europi, istaknuo je.

"Europa prema inovativnoj i kreativnoj budućnosti" naziv je prvog panela u kojem je naglasak, istaknuo je dr. sc. Zoran Aralica s Ekonomskog instituta Zagreb, na budućnosti Europe posebno u kontekstu vizije "Europa 2030".

Drugi panel, "Gradovi pospješuju budućnost Europe", usmjeren je pozicioniranju gradova kao središta inventivnosti i inovativnosti, dok je treći panel usmjeren prema predstavljanju modela upravljanja gradovima i regijom ponajprije u kontekstu Dunavske strategije.

Četvrti panel bavit će se usporednom analizom kreativne industrije u Europi, s primjerima dobrih potencijala kreativnih industrija iz Hrvatske za proboj na europsko tržište, a u petom panelu će se pokušati dati odgovor na koji način pospješiti financiranje inventivnih i inovativnih potencijala gradova, naveo je Aralica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙