FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 12. veljače

ZAGREB, 12. veljače 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 12. veljače:

ZAGREB - Povjerenik Europske unije za regionalnu politiku Johannes Hahn sastat će se s visokim državnim dužnosnicima, među kojima su i potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović i ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš (Vlada RH, Markov trg 2 u 10.45 sati, izjave Hahna i Grčića za novinare u 12.05 sati). Povjerenika Hahna primit će i predsjednik Ivo Josipović. (Ured predsjednika RH, Pantovčak 241 u 16 sati).

SOFIJA - Premijer Zoran Milanović boravi u radnom posjetu Bugarskoj gdje će se sastati s premijerom Bojkom Borisovim. Milanović i Borisov bi u Sofiji trebali razgovarati o temama vezanim za EU i skori ulazak Hrvatske u blok 27 europskih zemalja, poboljšanju gospodarskih odnosa i suradnji na području infrastrukture i turizma.

SARAJEVO - Zastupnički dom parlamenta Federacije BiH izjašnjavat će se o zahtjevu za izglasavanje nepovjerenja entitetskoj vladi. To su zatražili Socijaldemokratska partija BiH (SDP), HDZ BiH, HDZ 1990. i Savez za bolju budućnost (SBB) jer tvrde da sadašnja vlada ne održava volju parlamentarne većine. Sadašnju vladu Federacije BiH čini osam ministara iz SDP-a i devet ministara iz SDA, HSP-a i Narodne stranke Radom za boljitak, s kojima je SDP raskinuo koaliciju još u lipnju 2012. godine.

PARIZ - Francuska je domaćin sastanka o pitanju sigurnosti u Libiji na kojem će sudjelovati ministri i visoki diplomati iz SAD-a, Velike Britanije, arapskih zemalja, UN-a i EU-a.

TEHERAN - Tim stručnjaka Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) stiže u posjet Iranu.

MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov sastaje se s iranskim ministrom vanjskih poslova Alijem Akbarom Salehijem.

Dežurni urednici:

Noć: Đurđa Beraković

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Slavoljub Leko

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk ydv

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙