FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić: odluka o povlačenju pape Benedikta XVI. svjedoči o njegovoj odgovornosti

ZAGREB, 11. veljače 2013. (Hina) - Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić ocijenio je danas kako je odluka poglavara Rimokatoličke crkve pape Benedikta XVI. da se povuče bez presedana u posljednjih šest stoljeća Crkve.

"Ona svjedoči o visokom stupnju odgovornosti što je Papa osjeća prema Crkvi, prema svojem položaju i – što je najbitnije – prema vjernicima", smatra Mesić.

U izjavi medijima Mesić je naveo da papa Benedikt XVI., kojega je imao prilike susresti u Vatikanu, nije – za razliku od svojega iznimno popularnog prethodnika kojega bi se, uvjetno govoreći, moglo nazvati i populističkim papom – bio i vjerski vođa i politički čimbenik. "On je u prvome redu bio teolog, i to konzervativnih uvjerenja koja nije ni sakrivao niti je od njih odustajao", ustvrdio je te naglasio da njegovu odluku valja primiti s punim poštovanjem i uvažavanjem.

"Današnji je svijet, pa i Katolička crkva u njemu, suočen s dosad nezapamćenim izazovima. Valja se nadati da će nasljednik Benedikta XVI. biti netko tko će se s tim izazovima znati nositi, imajući na umu raspoloženje najvećeg broja vjernika, ali i prilike u kojima oni, kao i cijeli svijet, žive", zaključio je Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙