FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubljana: pred parlamentom spaljene bijele maske, simboli "politikanata"

LJUBLJANA, 7. veljače 2013.(Hina) - Paljenjem više stotina bijelih papirnatih maski za koje kažu da simboliziraju "politikante" na platou ispred slovenskog parlamenta, organizatori alternativnog "Protofestivala" pred slovenski praznik kulture, izrazili su solidarnost sa "Facebook" prosvjedima koji će se u petak održati u Ljubljani na Kongresnom trgu.

Umjetnicima koji podržavaju prosvjede protiv slovenskih "gospodarskih i političkih elita", a koji su se kretali prema parlamentu i Cankarevom domu, gdje je večeras održana službena, središnja proslava državnog praznika, pridružio se veći broj građana, ali i poznatih osoba iz kulturnog i društvenog života, s usklicima kojima su političare pozivali da "skinu maske" i "vrate ukradenu državu".

Za sutra se u Ljubljani na Kongresnom trgu najavljuje dolazak više tisuća prosvjednika protiv vlade. No, prije njih na istom će se mjestu okupiti simpatizeri slovenskog premijera Janeza Janše. Policija je objavila da tom prigodom ne očekuje izgrede, ali da je u slučaju potrebe spremna ogradom odijeliti sudionike jednog i drugog okupljanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙