FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Agrokor i NineSigma - ugovor o suradnji na projektu otvorene inovacije

ZAGREB, 6. veljače 2013. (Hina) - Koncern Agrokor i kompanija NineSigma-e potpisali su danas ugovor o suradnji na projektu otvorene inovacije kojim Agrokoru i njegovim kompanija postaje dostupna najveća svjetska mreža inovatora te baza znanja razgranata kroz različite industrijske grane i tehničke discipline.

Riječ je o jedno i pol godišnjem ugovoru kojeg su potpisali predsjednik Agrokor koncerna Ivica Todorić i predsjednik Uprave NineSigma za Europu Rick Weilens.

Ovim ugovorom započinjemo s usvajanjem nove inovacijske strategije - otvorenih inovacija, koju ćemo kontinuirano jačati i primjenjivati kroz sve naše poslovne procese s ciljem jačanja vlastitih istraživačko-razvojnih kapaciteta, usvajanja novih znanja, širenja portfelja inovativnih proizvoda, kazao je Ivica Todorić.

Istaknuo je kako su svjesni dinamičnog razvoja tehnologija i značaja inovativnosti te činjenice da, ako imalo zaostaješ u tome, postaneš nekonkurentan. Inovativnost i konkurentnost su dvije najvažnije poluge razvoja, napretka i stvaranja profita, kazao je Todorić.

Ulaganje u ljude, znanje i nove tehnologije je ono čime se možemo oduprijeti konkurenciji, poručuju iz Agrokora.

Todorić je uz ostalo rekao kako već dva mjeseca intenzivno razgovaraju s najeminentnijim stručnjacima, budući da koncern radi na projektu Agrokor 2020., projektu koji treba pokazati gdje će taj koncern biti 2020. godine.

Weilens ističe kako će NineSigma s Agrokorom i njegovim kompanijama raditi na preciznom definiranju konkretnih problema, odnosno zahtjeva prema globalnoj inovacijskoj mreži.

Također aktivno će sudjelovati u odabiru najboljeg ponuđenog inovativnog rješenja i optimalnog načina suradnje između inovatora i Agrokora, bilo da ta suradnja znači otkup licence, konzalting, istraživački projekt, itd.

Proces inoviranja nije statičan, nego se stalno mijenja i nadograđuje te dotiče sve sfere poslovne okolina. Na taj način postaju dostupne ideje, znanja, tehnologije koje nadilaze vlastite kapacitete tvrtke i na ovaj način se može brzo i djelotvorno odgovoriti potrebama sve zahtjevnijeg tržišta, istaknuto je na potpisivanju ugovora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙