FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Aeroflot nezadovoljan Suhojevim putničkim zrakoplovom

MOSKVA, 6. veljače 2013. (AFP/Hina) - Najveća ruska zrakoplovna kompanija Aeroflot nezadovoljna je novim zrakoplovom za regionalni promet Superjet 100 jer na taj zrakoplov otpada 40 posto ukupnih kvarova u njegovoj floti tijekom 2012. godine, piše u srijedu list Kommersant.

Zrakoplov sastavlja ruska tvrtka Suhoj sa nekoliko stranih kooperanata a u floti Aeroflota je 10 zrakoplova na kojima su tijekom 2012. zabilježena 24 kvara. Većina kvarova je vezana za klimatizaciju ili ventilaciju, sustave upravljanja i stajni trap, prenosi list neke od zaključaka sa sastanka odbora direktora.

"Tijekom uporabe imali smo pritužbe na svaki pojedini primjerak SSJ-100 (što je kodno ime ovog zrakoplova)", rekao je jedan od djelatnika Aeroflota Kommersantu.

Tijekom srpnja ruska zrakoplovna kompanija je mogla računati samo na pola svoje flote Superjeta a česti su bili i lažni alarmi tijekom leta.

Superjet 100 je namijenjen za regionalni promet, prevozi do 100 putnika, glavni konkurenti na tržištu su mu zrakoplovi brazilskog Embraera i kanadskog Bombardiera .

Zrakoplov, koji košta oko 30 milijuna dolara, prvi je put poletio 2008. a prvi korisnik je Armavia Armenian koji je u travnju 2011. dobio prvi Superjet.

U svibnju 2012. jedan se zrakoplov srušio tijekom demonstracijskog leta u Indoneziji a lokalne su vlasti za nesreću i smrt 45 putnika i članova posade optužili pilote.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙