FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vatikan niječe veze s bankom Monte Paschi

RIM, 5. veljače 2013. (Hina/Reuters) - Vatikan je u utorak odbacio navode iz izvješća lista Corriere della Sera po kojima je njegova banka IOR bila povezana s akvizicijom banke Monte dei Paschi di Siena manje konkurentske banke Antonveneta 2007., koja je danas u središtu sve šire istrage korupcije.

Milanski list je u ponedjeljak izvijestio da je čelnik vatikanskog Instituta za rad i vjeru (IOR) imao "osjetljive i važne sastanke" sa savjetnikom banke Monte Paschi u devet milijardi eura vrijednoj kupovini banke Antonveneta.

List je također naveo nekoliko nizova brojeva koji, po listu, predstavljaju bankovne račune IOR-a korištene za prebacivanje sredstava banci Monte Paschi za akviziciju. Tužitelji istražuju navode da je pri osiguravanju ugovora bilo podmićivanja.

Vatikan je zanijekao navode iz članka milanskog lista i rekao da IOR bankovne račune brojevima označava drugačije nego što je navedeno u članku.

"Ne samo da se sastanci IOR-a u vezi Antonveneta spomenuti u članku nikada nisu dogodili nego se može isključiti i da su čelnici banke Monte Paschi imali sredstva u IOR-u", rekao je glasnogovornik Svete Stolice otac Federico Lombardi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙