FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Imenovana tri nova člana Uprave Petrokemije

ZAGREB, 5. veljače 2013. (Hina) - Nadzorni odbor (NO) Petrokemije donio je odluku o prestanku mandata tri člana Uprave te imenovanju tri nova člana Uprave - Karla Došenja, Krešimira Kvaternika i Žarka Rijetkovića, kojima će mandat početi teći od 15. veljače, priopćeno je danas iz Petrokemije.

Kako se navodi, Nadzorni je odbor Petrokemije na jučerašnjoj sjednici donio odluku kojom se utvrđuje da 14. veljače prestaje mandat članovima Uprave - Tomislavu Seletkoviću, Antoniji Perošević-Galović i Nenadu Marinoviću.

Nadzorni je odbor imenovao tri nova člana Uprave - Došena, Kvaternika i Rijetkovića, kojima mandat počinje teći 15. veljače i traje do 14. veljače 2017. godine, navodi se u priopćenju.

Vlada je 10. siječnja predložila Nadzornom odboru Petrokemije opoziv dosadašnja tri člana Uprave te imenovanje Došena, Kvaternika i Rijetkovića novim članovima Uprave.

Stožer za obranu Petrokemije u javnim se istupima i objavama sredinom siječnja usprotivio imenovanju novih članova Uprave kojima je zamjerio da nisu dovoljno stručni za vođenje tvornice, a zalagao se da Josip Jagušt i nadalje ostaje predsjednik Uprave, jer drže da je posljednjih godina uspješno vodio tvrtku.

Stožer, kojeg čine Sindikat EKN-a, Sindikat DEMOS-HUS te Udruga branitelja Petrokemije, bio je aktiviran 10. siječnja nakon nekih najava o mogućoj privatizaciji tvrtke, a obustavio je daljnje aktivnosti oko dva tjedna kasnije, jer je procijenio kako nema neposredne opasnosti od privatizacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙