FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čelnici HOO-a primili Dinu Butkovića

ZAGREB, 4. veljače 2013. (Hina) - Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Josip Čop primili su u ponedjeljak mladog hrvatskog biatlonca Dinu Butkovića koji je 30. siječnja na Svjetskom juniorskom prvenstvu u austrijskom Obertilliachu u utrci na 15 km osvojio srebrnu medalju.

"Veliko mi je zadovoljstvo što danas možemo primiti Dina jer je on najbolji dokaz da je Hrvatski biatlonski savez na pravom putu na kojem je sa svojim trenerima uspio napraviti sportaša od kojeg očekujemo nastup na ZOI u Sočiju", kazao je Mateša obećavši da će HOO napraviti sve kako bi ovaj 20-godišnji član BK "Jarun" dobio ne samo stipendiju evidentnog olimpijskog kandidata, nego da uskoro postane djelatna vojna osoba kao što je slučaj sa svim vodećim biatloncima Europe.

Predsjednik Hrvatskog biatlonskog saveza Nikola Županić naglasio je da je ovo četvrta medalja koju su osvojili na velikim međunarodnim natjecanjima hrvatski biatlonci od 2006. kada se biatlonski savez odvojio od Hrvatskog skijaškog saveza i postao samostalan.

"Dino je samo predvodnik jedne sjajne mlade generacije u kojoj velike rezultate očekujemo i u ženskoj konkurenciji. Uvjereni smo da ćemo se nakon Svjetskog prvenstva u Češkoj moći radovati zbog ispunjenja norme za nastup na ZOI 2014. u Sočiju", kazao je Županić.

Dragan Naglić, trener Dine Butkovića, izrazio je zadovoljstvo što je ovaj rezultat postignut isključivo s domaćim trenerskim snagama i na terenima u Gorskom kotaru.

"Mi sada imamo dva stvarno dobra poligona za rad u Delnicama i u Mrkoplju, a naša je najveća prednost blizina mora pa se na tim terenima sve više žele pripremati i najveće biatlonske nacije", rekao je Naglić naglasivši da nigdje u Europi ne postoji takvi uvjeti jer imate mogućnost u istom danu obaviti morske i visinske pripreme zaključio je Naglić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙