FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istarski SDP, HSU i SDSS-a zajedno na lokalne izbore

PULA, 2. veljače 2013.(Hina) - Predstavnici županijskih organizacija istarskog SDP-a, HSU-a i SDSS-a danas su na konferenciji za novinare najavili zajednički nastup u županiji na idućim lokalnim izborima.

Predsjednica istarskog SDSS-a Mirjana Galo kazala je i kako ta stranka podupire kandidaturu Damira Kajina za istarskog župana.

Poručila je kako su ljudi iz ove koalicije sposobni i spremni za promjene. "Ove stranke su pokazale kako pripadnike nacionalnih manjina uvažavaju i smatraju ravnopravnim partnerima, a ne da ih samo toleriraju, kako je to bio slučaj do sada", kazala je Mirjana Galo, dodavši kako "ona ne zastupa sve Srbe i one koji su spremni za mrvice ispod stola odraditi neke stvari koje nemaju veze s etikom i koje ne idu u korist niti zajednici Srba niti ukupnom stanovništvu".

"Takve Srbe sigurno ne zastupam već samo one koji drže do svog digniteta, poštujući pritom svoje sugrađane i sugrađanke", kazala je Galo.

Kandidat za istarskog župana Damir Kajin poručio je kako u ovoj koaliciji ima za svakoga mjesta i "svatko je dobrodošao.

"Uvjeren sam da se ova fronta, koja se počela stvarati, može samo širiti". Zajedno mijenjamo Istru, bez podjela i isključivosti", naglasio je Kajin.

Govoreći o gospodarskoj situaciji na istarskom poluotoku, kandidat za istarskog župana Damir Kajin ocijenio je kako Istra duboko stagnira, spomenuvši da je izvoz u 2012. bio manji za 27,7 posto u odnosu na 2011. godinu. Uz sve to, smatra on, treba pridodati, kako je rekao "dramatičan rast nezaposlenosti, deindustrijaliziranost i deinvestiranost u Istri".

Kajin je danas pozdravio donošenje novih zakona u Hrvatskoj istaknuvši kako se nakon 22 godine konačno počelo rješavati pitanje "šumskog zemljišta preko kojeg je lokalna vlast u Istri šest mjeseci vodila harangu protiv Vlade".

"Bilo bi im bolje da su progovorili o sramotnoj rasprodaji poljoprivrednog zemljišta, jer niti jedan metar šumskog zemljišta nije prodan niti zauzet", istaknuo je Kajin.

Da je šumsko zemljište povjereno lokalnoj samopuravi dogodio bi se isti scenarij koji se dešava s poljoprivrednim zemljištem, tvrdi Kajin.

Po njegovim riječima Državno odvjetništvo će sada imati više mjesta da se posveti borbi protiv kriminala u Istri, odnosno pokušaja da se privatno stavi ispred javnog. U tom kontekstu Kajin je poručio kako Istra mora odustati od "rasipanja novca za predstavništva u drugim zemljama ili u New Yorku gdje postoji hrvatsko veleposlanstvo i preko njega se može sve riješavati".

"Nemojmo se poigravati, odnosno igrati države", poručio je Kajin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙