FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Leko u ponedjeljak s predsjednikom Skupštine Crne Gore

ZAGREB, 1. veljače 2013. (Hina) - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primit će u ponedjeljak predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednika Sabora.

U priopćenju se navodi da Hrvatska i Crna Gora imaju vrlo dobre odnose te su uspostavile i visoki stupanj suradnje, naročito na parlamentarnoj razini.

"Postojeća otvorena pitanja ne opterećuju međudržavne odnose i obje su strane zainteresirane za njihovo sporazumno rješavanje. To se odnosi prije svega na obeštećenje za opljačkanu imovinu Zračne luke Dubrovnik za vrijeme rata, sukcesiju vojne imovine bivše SFRJ, utvrđivanje granice na moru i pitanje nestalih osoba tijekom Domovinskog rata", piše u priopćenju.

Što se tiče euroatlanskih integracija, čemu Podgorica teži, Hrvatska Crnoj Gori pruža podršku na putu prema NATO-u i Europskoj uniji. Dvije zemlje su zainteresirane i za nastavak gospodarske suradnje. Prosječno se u trgovinskoj razmjeni s Crnom Gorom ostvari oko 100 milijuna eura godišnje, od čega najveći dio otpada na hrvatski izvoz.

Istoga dana Krivokapića će primiti najviši hrvatski dužnosnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙