FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Togo u četvrtfinalu

JOHANNESBURG, 30. siječnja 2013. (Hina) - Nogometaši Toga posljednji su četvrtfinalisti Afričkog prvenstva u Južnoj Africi nakon što su 3. kolu D skupine odigrali 1:1 s Tunisom.

Togo je poveo već u 13. minuti pogotkom Seegea Gakpa, za Tunižane je izjednačio Khaled Mouelhi u 30. minuti iz kaznenog udarca, no isti igrač bio je tragičar za Tunižane jer je u 78. minuti promašio kazneni udarac.

Susret Toga i Tunisa pamtit će se po katastrofalno lošem suđenju, domaćeg južnoafričkog suca koji je propustio svirati dva očita kaznena udarca za Togo i još jedan za Tunižane. Togo je s bodom zauzeo drugo mjesto u skupini s istim brojem bodova kao Tunis, ali boljom gol-razlikom.

U drugom susretu skupine Obala Bjelokosti i Alžir su u nevažnoj utakmici odigrali 2:2. Alžirci, koje vodi Vahid Halilhodžić, već su u 7. minuti promašili kazneni udarac preko Ryada Boudebouza, ali su i poveli s 2:0 pogocima Sofianea Feghoulia (64pen) i Hilal Soudani (70). Bjelokošćani su na ovoj utakmici odmarali čak devet igrača standardne postave, ali su se dokraja ipak spasili poraza zgodicima Didiera Drogbe (77) i Wilfrieda Bonya (81).

Obala Bjelokosti će kao prvoplasirana igrati u četvrtfinalu s Nigerijom, dok Togo ide na Burkinu Faso. Ostalim susretima četvrtfinala Južna Afrika igra s Malijem, a Gana ide na najveće iznenađenje prvenstva Zelenortske otoke.

1. Obala Bjelokosti 3 2 1 0 7:3 7 *

2. Togo 3 1 1 1 4:3 4 *

3. Tunis 3 1 1 1 2:4 4

4. Alžir 3 0 1 2 2:5 1

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙