FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa na Twitteru: Podjednako negativnih i pozitivnih odgovora

VATIKAN, 29. siječnja 2013. (Hina/AFP) - Broj pozitivnih odgovora na tweetove Benedikta XVI. nešto su brojniji od negativnih koji predstavljaju psovke i predbacivanja Crkvi posebice u pitanju pedofilije, navodi ovaj tjedan talijanski jezuitski časopis Popoli.

Od 12. prosinca papa Benedikt XVI. je otvorio profil na Twitteru na devet jezika, kako bi odašiljao duhovne poruke, o bliskosti Isusa s čovjekom današnjice. Jedan od sljedećih upotrijebljenih jezika bi trebao biti kineski.

On ima više od 2,5 milijuna pratitelja, od kojih ne dijele svi njegova uvjerenja. Prema istraživaju koje je objavio Popoli, izvedenom u suradnji s talijanskim institutom za istraživanja digitalne komunikacije Oogo, 270.456 poruka je zabilježeno u prvom mjesecu Papina sudjelovanja na Tweeteru.

Bilo je 26.426 tweetova pozitivnog sadržaja i 22.542 negativnog, dok su preostali ocijenjeni neutralnim.

Negativne poruke su se u 26 posto odnosile na pitanja seksualnog zlostavljanja koje su počinili svećenici, a 25 posto su bili izravne uvrede. Dvadeset posto je kritiziralo vlast i bogatstvo u Crkvi, 16 posto je bilo ironično i sarkastično, dok ih je 8,5 kritiziralo crkveno protivljenje homoseksualnom braku i samo 2,5 posto je kritiziralo sadržaj kršćanske vjere.

Prošli vikend se direktor katoličkog TV 2000 Dino Boffo negativno izrazio o oduševljenju Twitterom i istaknuo da ne vidi vezu 85-godišnjeg Pape, teologa i mislioca, s Twitterom. To je stajalište crkva odmah kritizirala, a u nedavnoj godišnjoj Papinoj poruci za društvene komunikacije se naglašava važnost sudjelovanja na Twitteru radi dijaloga sa suvremenim čovjekom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙