FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proširuje se Dom za starije i nemoćne osobe "Volosko"

RIJEKA, 28. siječnja 2013. (Hina) - Budući da je dovršena kupnja zgrade i dvorišta u vlasništvu crkvenoga reda kćeri kršćanske ljubavi sv. Vinka Paulskog u neposrednoj blizini Doma za starije i nemoćne osobe "Volosko", kapacitet tog doma bit će povećan sa 143 na 312 korisnika, izvijestio je danas obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić.

Primorsko-goranska županija kupila je dio zgrade i dvorišta u vlasništvu Crkve za 4,24 milijuna kuna. Kupljena zgrada ima površinu 890 metara četvornih, a dvorište 1200 metara četvornih, rekao je Vujić na današnjoj konferenciji za novinare.

Grad Opatija darovao je županiji zemljište uz tu parcelu površine 1035 metara četvornih kako bi se oblikovala zemljišna čestica. Primorsko-goranska županija iz svojeg je proračuna za 2012. godinu za izradu projektne dokumentacije novog doma osigurala 1,5 milijuna kuna, a procijenjeno je da će za dovršetak izrade projektne dokumentacije biti potrebno još milijun kuna.

Vujić je danas rekao da u županiji na smještaj u dom čeka 2600 ljudi, od kojih je 900 hitnih slučajeva.

Najviše ih čeka smještaj u Domu Kantridi, njih 1700. Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić rekao je da će se grad Opatija odreći komunalne naknade u korist izgradnje novog doma.

Gradnja bi trebala početi ove godine.

Ravnatelj vološćanskog doma Marijan Haupert rekao je da će se budući dom temeljiti na jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama sa sanitarnim čvorovima, a posebna pozornost bit će usmjerena na smještaj dementnih korisnika i onih u terminalnoj fazi bolesti.

Dom u Voloskom ima dvije zgrade - jedna je izgrađena 1890. godine, a druga 1952.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙