FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vodnjanski gradonačelnik reagirao na Kajinovo prozivanje

VODNJAN, 28. siječnja 2013.(Hina) - Vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović ocijenio je da su "izvan svake pameti" tvrdnje Damira Kajina da se u Vodnjanu poljoprivredno zemljište čuvalo za određene tajkune.

Saborski zastupnik i kandidat za istarskog župana Damira Kajina, jučer je na konferenciji za novinare govoreći o novom Zakon o poljoprivrednom zemljištu i raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države prozvao grad Vodnjan zbog "čuvanja poljoprivrednog zemljišta za određene tajkune".

"Govoriti da se u Vodnjanu poljoprivredno zemljište čuvalo za određene tajkune izvan je svake pameti. Kajinova izjava je jeftina i vrlo ružna laž izrečena isključivo sa svrhom blaćenja gradske uprave u nastojanju da se na ružan način skupe politički bodovi u predizbornoj kampanji", kaže u priopćenju Vitasović, reagirajući na izjavu Kajina .

Istaknuo je kako je grad Vodnjan ponosan na rezultate koje je dosad imao s raspolaganjem državnoga poljoprivrednog zemljišta. U prilog tomu naveo je da je raspisao dva natječaja i tim putem dodijelio poljoprivrednicima više od 470 hektara zemljišta na kojima već niču novi nasadi maslina i vinogradi.

"Radi se isključivo o zakupu. Niti jedan četvorni metar poljoprivrednoga zemljišta nije prodan. Potpisali smo ukupno 289 ugovora, a na sve ugovore suglasnost je dalo Državno odvjetništvo i Ministarstvo poljoprivrede", priopćio je vodnjanski gradonačelnik. Dodao je kako Vodnjan u svojemu programu raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države uopće nema predviđenu mogućnost prodaje poljoprivrednog zemljišta.

"Zaista bih želio da Kajin javno kaže za kojeg smo tajkuna to zemljište čuvali", kaže Vitasović i poručuje Kajinu kako bi bilo bolje da, umjesto da iznosi neistine, kao saborski zastupnik posluša poljoprivrednike i upozna se s njihovim svakidašnjim problemima.

"Osobno radije zagovaram dugogodišnji zakup u odnosu na prodaju. No, je li korektno da su poljoprivrednici najkvalitetnije oranice u Slavoniji, zemljište u Dalmaciji i ostalim dijelovima Hrvatske kupovali za manje od jedne kuna za četvorni metar dok je cijena za zemljište u Vodnjanu bila 30 puta veća?" upitao se Vitasović.

Da se kojim slučajem nije dogodilo da je ministar poljoprivrede prije godinu dana zaustavio sve aktivnosti u vezi s raspolaganjem poljoprivrednim zemljištem, u Vodnjanu bi već bili raspisali i treći natječaj za zakup, rekao je, dodajući da bi tako svojim poljoprivrednicima omogućili dalje podizanje novih dugotrajnih nasada prije ulaska u Europsku uniju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙