FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 27. siječnja 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

LOS ANGELES - "Fruitvale", priča o mladom crncu kojega je ubila policija u Oaklandu, blizu San Francisca, osvojila je u subotu najviša priznanja na festivalu američkog nezavisnog filma Sundance u Park Cityju na zapadu SAD-a. Film Ryana Cooglera osvojio je grand prix žirija za američki igrani film, ali i grand prix publike po završetku 11-dnevnog festivala održana u snježnim planinama Utaha. U stranim kategorijama nagrade su osvojili dokumentarni film o ruskom ženskom bendu "Pussy Riot: a Punk Prayer" koji je osvojio posebnu nagradu žirija za strani dokumentarac, kao i "Jiseul" Južnokoreanca Meula O. "Fruitvale", nazvan prema imenu četvrti u zaljevu San Francisca gdje se smješta radnja filma, pripovijeda o stvarnom životu Oscara Granta kojega je ubila policija na dočeku 2009. godine. Jedna od zvijezda filma je Octavia Spencer koja je prošle godine osvojila Oscara za najbolju sporednu ulogu u filmu "Tajni život kućnih pomoćnica". Velika nagrada žirija za američki dokumentarac otišla je filmu "Blood Brother" posvećen radu Amerikanca u indijskoj komuni koja boluje od AIDS-a.

LOS ANGELES - Film "Argo" redatelja Bena Afflecka dobio je u subotu nagradu za najbolji film na dodjeli Američke producentske udruge (PGA), objavio je Los Angeles Times. Nagrada PGA jedna je od cehovskih filmskih nagrada koje se dodjeljuju uoči Oscara. Producenti filma su Ben Affleck, George Clooney i Grant Heslov. Ovaj triler, već nagrađen Zlatnim globusom, sada preuzima ulogu favorita za Oscara. Od 1990. američki su producenti pogodili pobjednika Oscara u kategoriji najboljeg filma 16 od 22 puta. Od 2008. svaki film koji je dobio nagradu PGA dobio je i Oscara. Nagrade su još dobili i "Searching For Sugar Man" za najbolji dokumentarac, "Domovina" za najbolju televizijsku dramsku seriju i "Moderna obitelj" za najbolju humorističnu.

DETROIT - Britanski rocker Morrissey završio je zbog upale mjehura u bolnici u Royal Oaku, u američkoj saveznoj državi Michiganu, što ga je prisililo da otkaže dio koncerata na američkoj turneji, objavio je njegov glasnogovornik. Morrissey, bivši frontmen The Smithsa, hospitaliziran je u petak i otkazao je zbog bolesti zasad tri koncerta na američkoj turneji. Morrisey nije jedina zvijezda koja je oboljela u Sjedinjenim Državama. Glumac Burt Reynolds smješten je u bolnicu na Floridi zbog težeg slučaja gripe, a pjevač Barry Manilow morao je otkazati nekoliko nastupa na Broadwayu zbog bronhitisa.

ATLANTA - Slavni američki glumac Burt Reynolds (76) zbog teškog se slučaja gripe nalazi na odjelu intenzivne njege u jednoj bolnici na Floridi, objavio je CNN. Reynolds je prevezen u bolnicu zbog teške dehidracije, izjavio je njegov predstavnik za javnost Erik Kritzer. told CNN. Nije htio reći u koju je bolnicu glumac prevezen. "On bi htio da to bude privatna stvar", objasnio je Kritzer. "Očekujemo da će s intenzivne njege biti prebačen na redovni odjel čim dobije dovoljno tekućine", kazao je dalje. Reynolds, zvijezda filmova "Oslobađanje", "Smokey i bandit" i "Kralj pornića", živi u jugoistočnoj Floridi, a žrtva je virusa gripe koji hara Amerikom.

LOS ANGELES - Američki redatelj JJ Abrams režirat će sedmi dio filmskog serijala Zvjezdanih ratova, objavila je kompanija Walta Disneyja u subotu. Disney je u listopadu od tvorca Zvjezdanih ratova Georgea Lucasa kupio sva autorska prava na tu filmsku franšizu za 4,05 milijardi dolara. Lucas je izjavio da je JJ Abrams "idealan izbor" za novog redatelja, dodavši da njegovo nasljeđe ne može biti u boljim rukama. Abrams je tvorac televizijskih serija Alias i Izgubljeni, a režirao je treći dio Nemoguće misije i filmsku verziju Zvjezdanih staza. Scenarij za sedmi dio Zvjezdanih ratova napisat će oskarovac Michael Arndt, a film bi u distribuciji trebao biti 2015. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙