FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Olujni vjetar otežava promet

ZAGREB, 25. siječnja 2013. (Hina) - Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica (obilazak je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca za sva vozila-D50 i D27), državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački i Jadranska magistrala (D8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene, izvijestio je večeras Hrvatski autoklub.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica u oba smjera (obilazak je starom cestom kroz Gorski kotar (D3) za ostala vozila), Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Karlobaga, D25 Gospić-Karlobag i Paški most.

Na mostu dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog (D8) dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I.i II. skupinu vozila).

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Gorskom kotaru i Lici.

Zbog izlijevanja rijeka zatvorene su pojedine ceste u Karlovačkoj, Sisačko-moslavačkoj i Zagrebačkoj županiji: D36 Karlovac-Šišljavić, na dionicama Blatnica-Kupčina i Pokupsko-Kljuka, i mjestima Donja Kupčina, Koritinja i Jamnica, ŽC3156 Žažina-Mala Gorica, ŽC3149 Husje- Donje Mekušje, ŽC3195 u mjestima Zaloj i Gračanica Šišinečka (obilazak D31 kroz Stankovac, D6 kroz Glinu, D37 kroz Prekoput te ŽC3195 preko naselja Hađer), ŽC3275 Stankovac-Slana u mjestu Donje Jame (obilazak: ŽC3196 Glinska Poljana, D37 Prekopa i ŽC3195 Mala Solina), u mjestu Skela, u Pokupskom i lokalna cesta Auguštanovec-Lijevi Degoj.

U Ličko-senjskoj, Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji: ŽC5146 Donji Kosinj-Rudinka, ŽC5153 Gornji Kosinj- Kosinjski Bakovac i ŽC 6104 Gornji Bitelić-Donji Bitelić.

Ulazak osobnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima Bregana i Macelj. Promet teretnih vozila pojačan jer na GP Macelj u oba smjera te na Pasjaku na izlazu iz Hrvatske.

U prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen, Stinica- Mišnjak i Valbiska-Lopar te katamaranske: Novalja-Rab-Rijeka, Rijeka-Lošinj i Split-Vis i Split-Hvar-Korčula. Uspostavljena je katamaranska linija Ubli- Vela Luka- Hvar- Split.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙