FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanci pozvani da odmah napuste Bengazi

LONDON , 24. siječnja 2013. (Hina/AFP) - Velika Britanija u četvrtak je upozorila na blisku i određenu prijetnju čija su meta zapadnjaci u Bengaziju, a britanski su državljani pozvani da odmah napuste taj obalni grad u istočnoj Libiji zbog sve veće nesigurnosti.

"Zbog određene i bliske prijetnje upućene zapadnjacima u Bengaziju, Britance koji se ondje nalaze pozivamo da odmah napuste zemlju", stoji u priopćenju britanskog ministarstva vanjskih poslova.

"U ovome trenutku ne možemo vam precizirati o kakvoj je prijetnji riječ", stoji u priopćenju ministarstva te se navodi kako je "britansko veleposlanstvo u Tripoliju u kontaktu s britanskim državljanima" u Bengaziju koje poziva da napuste taj grad.

Od rujna 2012. London svojim državljanima preporučuje da ne putuju u Libiju, osobito u Bengazi, uz izuzetak glavnoga grada Tripolija i nekoliko gradova zemlje na njezinu sjeveru.

Kolijevka revolucije u kojoj je 2011. s vlasti svrgnut pukovnik Muammar Gaddafi, Bengazi je odnedavno poprište eksplozija i niza ubojstava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙