FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić se sastao s predsjednicom Udruge "Nikola Tesla - genij za budućnost"

ZAGREB, 23. siječnja 2013. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas predsjednicu Udruge "Nikola Tesla – Genij za budućnost" Dragicu Mihajlović koja ga je izvijestila o aktivnostima Udruge, posebno o nedavnom sudjelovanju na međunarodnoj konferenciji u New Yorku, gdje je prezentirala rad udruge i projekt "Tesla od Smiljana – Zagreba do New Yorka" te primila priznanje za rad u Hrvatskoj, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

U New Yorku je pod nazivom "Zašto je Tesla važan", u povodu 70. obljetnice smrti velikoga znanstvenika, održana međunarodna konferencija u organizaciji Znanstvene zaklade Nikola Tesla iz SAD-a.

Na današnjem sastanku u Gradskoj upravi bilo je riječi i o trodnevnoj manifestaciji koja će se od 9. do 11. srpnja održati u Zagrebu u Teslinu čast. Na sastanku se razgovaralo i o projektu uređenja parka na Trešnjevci u spomen na Nikolu Teslu, a gradonačelnik Bandić prihvatio je pokroviteljstvo nad "Danima Tesle 2013." koji će se u Tehničkom muzeju održati 31. siječnja. Tom prigodom službeno će otvoriti natječaj Udruge za dodjelu godišnje nagrade "Nikola Tesla – Genij za budućnost 2013.".

Gradonačelnik Bandić danas je primio i Veljka Vuksanovića i Ivu Ortweina, predstavnike društva "Hessen Crotia Network" iz Frankfurta, osnovanog u cilju jačanja gospodarskih i kulturnih veza hrvatskih i njemačkih gradova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙