FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Kotromanović: Drago mi je što je general Gotovina na čelu svih nas kao i '93.

ZADAR, 22. siječnja 2013. (Hina) - Ministar obrane Ante Kotromanović, nakon današnje svečane akademije u povodu 20. godišnjice operacije "Maslenica '93", izrazio je zadovoljstvo što je na svečanosti bio i general Ante Gotovina, jedan od zapovjednika te operacije koji, kako je rekao, kao slobodan čovjek može biti na čelu svih nas kao i '93. godine.

"Drago mi je da smo danas svi skupa ovdje i drago mi je da je general Gotovina tu kao slobodan čovjek koji može biti na čelu svih nas kao i '93. godine", rekao je novinarima ministar Kotromanović nakon svečane akademije održane danas u Zadru u povodu obilježavanja Maslenice.

General Gotovina, na pitanje novinara kako je doživio poruke državnih čelnika na današnjoj svečanoj akademiji u Zadru, odgovorio je da su mu se svidjeli njihovi govori jer su, kako se rekao, "usmjereni k budućnosti".

General Gotovina također je rekao kako mu je drago što je danas mogao susresti mnoge branitelje s kojima je sudjelovao u operaciji Maslenici 1993. godine.

Po riječima ministra Kotomanovića, vojno-redarstvena operacija 'Maslenica '93' bila je iznimno važna jer je za vrijeme 'Maslenice '93' oslobodođena i HE Peruća, a rušenje njezine brane bio je strašan zločin".

"Ovo je za sve nas koji smo bili pripadnici Hrvatske vojske emotivan trenutak", rekao je ministar Kotromanović nakon svečane akademije u povodu 20. obljetnice operacije "Maslenica '93".

Na današnjoj svečanosti u Zadru bili su predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko i predsjednik Vlade RH Zoran Milanović, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i ministar branitelja Predrag Matić te predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙