FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija kaže kako je govor o uklanjanju Assada neprihvatljiv

BEJRUT, 19. siječnja 2013. (Hina/Reuters) - Sirijski ministar vanjskih poslova rekao je u subotu kako je bilo kakva rasprava o budućnosti predsjednika Bashara al-Assada "neprihvatljiva", tjedan nakon što je međunarodni izaslanik za tu zemlju rekao kako predsjednik ne bi trebao biti dio prijelazne vlade.

Riječi ministra vanjskih poslova Walida al-Moualema pokazuju kako se vlada ukopala protiv inozemnog pritiska da se postigne dogovor s pobunjenicima koji se bore da zbace Assada.

"Nitko ne smije raspravljati o položaju predsjednika...to je neprihvatljivo", rekao je on Sirijskoj državnoj televiziji u večernjem intervjuu.

Svjetske sile ne pokazuju rješenja u svojim naporima da pomognu uspostavu prijelaznu vladu za koju se nadaju da bi mogla spriječiti daljnje krvoproliće u 22-mjesečnom ustanku protiv Assada koji je prerastao u građanski rat s više od 60.000 ubijenih.

Izaslanik Ujedinjenih naroda i Arapske lige Lakhdar Brahimi, koji je nedavno posjetio Assada i sirijske dužnosnike, rekao je agenciji Reuters prije tjedan dana kako Assad ne bi trebao biti dio prijelazne vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙