FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osijeku prošle godine 537 zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata

OSIJEK, 18. siječnja 2013.(Hina) - U Osijeku je prošle godine zaprimljeno 537 zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata, a ove su godine dosad zaprimljena 63 zahtjeva, rečeno je na današnjem sastanku gradonačelnika Krešimira Bubala s pročelnicima gradskih upravnih odjela.

Pročelnik Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Krunoslav Plećaš rekao je kako su od primjene novog zakona početkom kolovoza do kraja godine zaprimljena 493 zahtjeva, od čega 252 samo u prosincu prošle godine.

Podsjetio je kako je kraj prosinca prošle godine bio krajnji rok za podnošenje zahtjeva za one građane koji su već imali inspekcijsko rješenje o rušenju bespravno izgrađenog objekta, a svi ostali imaju vremena do 30. lipnja ove godine.

Krešimir Bubalo rekao je kako gradska uprava priprema odluku po kojoj bi se smanjili troškovi legalizacije za one koji imaju poljoprivredne objekte te objekte koji su važni za određenu proizvodnju ili gospodarstvo.

Izvijestio je da je u tijeku izrada završnog računa grada za prošlu godinu, koji pokazuje da su grad i gradski sustav poslovali "s pozitivnom nulom".

Dodao je kako se grad ove godine neće kreditno zaduživati, vratit će oko 50 milijuna kuna raznih kreditnih obveza, a krediti u proteklome razdoblju ugovarali su se po povoljnoj kamatnoj stopi od 2,1 posto, što govori da grad uredno ispunjava svoje financijske obaveze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙