FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obamina navodna kritika Netanyahua začinila izraelske izbore

JERUZALEM, 16. siječnja 2013. (Hina/Reuters) - Nategnuti odnosi između izraelskog premijera Benjamina Netayahua i američkog predsjednika Baracka Obame u srijedu su postali važni i za izraelsku izbornu kampanju jer su mediji prenijeli izjavu američkog predsjednika koji kritizira Netanyahuov karakter.

Manje od tjedan dana do izbora zakazanih za 22. siječnja, a ankete predviđaju da će desničar Netanyahu s lakoćom pobijediti, izraelski su mediji prenijeli tekst jednog američkog komentatora o Obami i postavili pitanje želi li demokratski predsjednik utjecati na izbore.

Netanyahuov ured u utorak nije želio komentirati kolumnu Bloombergova autora Jeffreya Goldberga u kojoj se kaže da je Obama frustriran zbog gradnje izraelskih naselja na Zapadnoj obali zbog koje se produbio i izraelski diplomatski raskol s Palestincima.

"Ako Reuters može potvrditi da je priča istinita, govorit ću o tome", rekao je Netayahuov glasnogovornik Mark Regev.

Bijela kuća nije komentirala sadržaj toga članka u kojem se kaže kako je "Obama privatno više puta rekao: 'Izrael ne zna što mu je u najboljem interesu'".

Goldberg je napisao kako se čini da Obama "premijera smatra političkim kukavicom, vođom koji, iako praktički nema konkurencije, nije voljan trošiti politički kapital na unapređenje ideje kompromisa".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙