FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija: 15 mrtvih u eksploziji na sveučilištu u Alepu

BEJRUT, 15. siječnja 2013. (Hina/AFP) - Najmanje 15 osoba je poginulo a desetci su ranjeni u eksploziji koja se u utorak dogodila u Alepu na sjeveru Sirije, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

"Najmanje petnaest osoba je poginulo a desetci su ranjeni u eksploziji na sveučilištu u Alepu", na zapadu grada, rekla je ta nevladina organizacija koja se oslanja na široku mrežu aktivista i liječnika diljem Sirije.

Sirijska službena televizija izvijestila je o "terorističkom napadu na sveučilište u Alepu", govoreći o "žrtvama".

Uzrok eksplozije nije poznat. Proturežimski aktivisti tvrde da je riječ o bombardiranju iz zraka, a jedan vojni izvor kaže da je raketa zemlja-zrak koju su ispalili pobunjenici promašila cilj i pala u kampus. Drugi izvori su govorili o autobombi.

Sveučilište je u sektoru koji kontrolira režimska vojska. Alep, sjeverna metropola, od srpnja je podijeljena na pobunjeničke četvrti i na četvrti u rukama prorežimskih vojnika.

U eksploziji je oštećena Akademija primijenjenih umjetnosti i arhitektonski fakultet, rekli su studenti. Usprkos borbama, sveučilište u Alepu otvoreno je od sredine listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙