FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Alžir zatvorio granice prema Maliju

ALŽIR , 14. siječnja 2013. (Hina/AFP) - Alžirci su zatvorili granicu s Malijem u kojemu je u tijeku francuska vojna intervencija, izvijestio je u ponedjeljak glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Amar Belani.

"Potvrđujem" informaciju o zatvaranju granica prema Maliju, rekao je Belani za France presse. "Obavijestili smo malijsku stranu o koracima koje smo poduzeli, a riječ je o zatvaranju granice", rekao je Belani za France presse nakon posjeta Alžiru malijskoga premijera Dianga Cissokoa.

S obzirom na situaciju u Maliju Belani je podsjetio da je "Alžir oduvijek želio pomoći susjednoj bratskoj državi u prevladavanju poteškoća s kojima se suočila, kako bi na kraju u potpunosti izašla iz dugotrajne krize", rekao je Belani.

"Solidarnost je, od samog početka krize u Maliju, iskazana u financijskoj i humanitarnoj pomoći te potpori vojsci u borbi protiv terorizma i organiziranog kriminala", rekao je.

Alžirci, koji smatraju da održanje teritorijalnog integriteta Malija ne dolazi u pitanje, procjenjuju da je pribjegavanje sili u borbi protiv terorizma legitimno te da je "međunarodna potpora i suradnja na tom području čista potreba", rekao je Belani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙