FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradonačelnik Duspara odgovoran za gradski račun

SLAVONSKI BROD, 14. siječnja 2013. (Hina) - U Slavonski je Brod danas iz Ministarstva uprave stigao odgovor u vezi s pitanjem na koji način raspolagati gradskim računom budući da je grad bez proračuna, a prema tom odgovoru, za nužne izdatke odgovoran je gradonačelnik Mirko Duspara.

Gradsko vijeće Slavonskog Broda nije usvojilo prijedlog proračuna za 2013. gradonačelnika Mirka Duspare, a prihvatilo je vlastiti prijedlog odluke o privremenom financiranju. Tu je odluku koncem prošle godine gradonačelnik Duspara stavio izvan snage i zatražio mišljenje Ureda državne uprave Brodsko-posavske županije

Ured je utvrdio da odluka o privremenom financiranju nije u skladu sa zakonom pa su od 1. siječnja korisnici gradskog proračuna ostali bez dotoka financijskih sredstava. Gradonačelnik Mirko Duspara od ministarstava uprave i financija zatražio je naputak za postupanje u trenutnoj kriznoj situaciji.

U današnjem odgovoru stoji kako će Grad Slavonski Brod, do dolaska povjerenika za Gradsko vijeće, financiranje obavljati izvršavanjem redovnih i nužnih izdataka pri čemu se pojam „nužni i redovni izdatci“ mora tumačiti restriktivno. Za izvršenje takvih zadataka odgovoran je gradonačelnik koji je dužan obrazložiti ih i navesti štetu koja bi nastupila ako takva obveza ne bi bila podmirena prije donošenja odluke o privremenom financiranju.

(Hina) xmvrk yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙