FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oštećena spomen-ploča braniteljima, ukraden metalni natpis ulice

VIROVITICA, 14. siječnja 2013. (Hina) - Nepoznati lopovi oštetili su u petak 11. siječnja u Kokočevcu u blizini Orahovice spomen-ploču hrvatskim braniteljima, priopćila je danas virovitičko-podravska Policijska uprava.

Policija je utvrdila kako su nepoznati lopovi otkinuli mramornu spomen-ploču s postolja i bacili je na stranu, a s metalnog stupa pokraj spomen-obilježja otkinuli su i ukrali metalnu ploču s nazivom ulice koja nosi ime poginuloga vojnog policajca.

Za počiniteljima se još traga.

Spomen-ploču postavila je nedavno u čast svojim suborcima - hrvatskim braniteljima Momiru Krmpotiću i Milanu Puhaniću - Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Policijske postaje Orahovice 1990.-1991, a za sutra je najavljeno njezino svečano otkrivanje, rekao je predsjednik te udruge Antun Grahovac.

"Bez obzira na vandalski čin, spomen-ploču ćemo vratiti na njezino mjesto, a ploču s nazivom ulice koja je otuđena zamijenit ćemo novom i sutra održati svečanost otkrivanja spomen-obilježja", istaknuo je Antun Grahovac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙