FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Napadač iz Aurore nije se izjasnio o krivnji

CENTENNIAL, SAD, 11. siječnja 2013. (Hina/Reuters) - James Holmes, koji je optužen da je u srpnju prošle godine izvršio napad u Aurori u američkoj državi Colorado i ubio dvanaest a ranio 58 ljudi, u petak je na kratko izašao pred sud no njegovi su odvjetnici zatražili više vremena za izjašnjavanje o krivnji.

Kao što je bilo i očekivano, sudac suda države Colorado, dan nakon što je donesena odluka da se 25-godišnjem Holmesu sudi, odobrio je zahtjev obrane da dobije više vremena za proučavanje opsežnih dokaza i svjedočanstva koje su iznijeli tužitelji u predraspravnom postupku ranije ovoga tjedna. Izjašnjavanje o krivnji odgođeno je za 12. ožujka.

Po završetku kratkog ročišta u petak jedan od gledatelja iz dijela sudnice u okrugu Arapahaoe namijenjenog za žrtve i njihove obitelji uzviknuo je: "Truni u paklu, Holmes!".

Holmes, kojega su izvodili iz sudnice, nije vidljivo reagirao. Sudac William Sylvester upozorio je gledatelja, čija je kćer ubijena u pokolju, da bude suzdržaniji, izrazivši i razumijevanje za njegove osjećaje.

Holmes je optužen za ubojstvo dvanaestero ljudi i ranjavanje još 58 na ponoćnoj projekciji filma o Batmanu u Aurori, u Coloradu, 20. srpnja prošle godine.

Nekadašnji student sveučilišta u Coloradu optužen je za višestruko ubojstvo i pokušaje ubojstva na projekciji filma "Vitez tame: Povratak" 20. srpnja 2012. u Aurori u predgrađu Denvera.

Sudac Sylvester je u četvrtak zaključio da je tužiteljstvo u predraspravnom postupku iznijelo dovoljno dokaza za pokretanje suđenja i naložio da Holmes ostane u pritvoru bez mogućnosti puštanja uz jamčevinu. Holmesovi odvjetnici tvrde da je Holmes duševno bolestan no nisu naveli točno od koje bolesti boluje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙